Balyoz Darbe Planı iddialarıyla ilgili ilk kez konuşan Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, sert konuştu. TSK'nın sabrının zorlandığını söyleyen Başbuğ, "İddialar vicadansızlık, lanetliyorum." dedi ve ekledi:
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Balyoz Darbe Planı iddialarına Kazım Karabekir'in sözleriyle değerlendirdi. Başbuğ, "Vatandaş gerçeği ara, öğren! Yanlış bilgi felakettir. Önce her işin hakikatı aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin." dedi.
Başbuğ, "2003'te icra edilen seminerle ilgili bir gazeteye iddialar yansıdı. Seminer 7 yıl çönce biraz insaflı ve sabırlı olmak lazım. Her iddiayı inceliyoruz. Kara Kuvvetleri detaylı inceleme yapıyor. Bir hafta içinde sonuçlanmasını bekşliyoruz. Bizdeki belgeleri inceliyoruz. İncelememiz kabul etmek anlamına gelmez. Allah Allah diyen ordu camiye bomba koyar mı? İddialar vicadansızlık lanetliyorum. Vicdansızlara sesleniyorum. TSK'nın sabrının bir sınırı var. Ana gündem oldu ama darbe iddialarından hicap duyuyorum. Demokrasilerde iktidar demokrasi ile el değiştirir. Darbe olayları artık geride kaldı, herkes ders aldı. " şeklinde konuştu.
"Sızan bilgiler üzerinde eklemeler ve değiştirmeler var" diyen Başbuğ, "Darbe planlarını sızdıranlar ne fayda sağlıyor sorulmalı" sorusunu yöneltti.
Başbuğ, bilgi sızdırdığı tespit edilen bir subayın 3 yıl ceza aldığını ve ordudan atıldığını belirtirken, 9 personelin halen tutuklu olduğu bilgisini de verdi.
önceki iddiaları asılsız çıkan, yazar köşelerinde devlete terörist damgası vuran 'tarafçılara' güzel cevap vermiş.
Alıntı:
Bizdeki belgeleri inceliyoruz. İncelememiz kabul etmek anlamına gelmez. Allah Allah diyen ordu camiye bomba koyar mı? İddialar vicadansızlık lanetliyorum. Vicdansızlara sesleniyorum. TSK'nın sabrının bir sınırı var. Ana gündem oldu ama darbe iddialarından hicap duyuyorum. Demokrasilerde iktidar demokrasi ile el değiştirir. Darbe olayları artık geride kaldı, herkes ders aldı. " şeklinde konuştu.
"Sızan bilgiler üzerinde eklemeler ve değiştirmeler var" diyen Başbuğ, "Darbe planlarını sızdıranlar ne fayda sağlıyor sorulmalı" sorusunu yöneltti.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.