![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() KÜÇÜKYALI REZAN HAS LİSESİ’NİN TARİHÇESİ
Okulumuz 1967-1968 Öğretim yılında KÜÇÜKYALI ORTA OKULU adıyla eğitim-öğretime başlamış, zamanla orta okulu bitiren öğrenci sayılarının artması üzerine 1973-1974 öğretim yılında liseye dönüşmüş ve adı 50.YIL KÜÇÜKYALI LİSESİ olmuştur. Bu isim altında bünyesinde orta okul bulunan 50.Yıl Küçükyalı Lisesi 1986 yılına kadar eğitim-öğretime devam etmiştir. 1985-1986 öğretim yılında dünya liseler arası “VOLEYBOL” şampiyonu olmuştur. 1985-1986 öğretim yılında iş adamı Sayın Kadir Hasoğlu Bey tarafından aynı bahçede kendi ismiyle yaptırdığı Kadir Has Lisesinin eğitim-öğretime başlaması üzerine lise bölümü bu okula taşınmış sadece orta okul öğrencisi kalmıştır. 1986-1987 öğretim yılında iş adamı Sayın Kadir Hasoğlu Beyefendinin eşi Sayın Rezan Hasoğlu okulu restore ettirmiş ve kendi ismini vermiştir.REZAN HAS ORTA OKULU ismiyle eğitim-öğretime devam etmiştir. Bu arada iş adamı Sayın Kadir Has Beyefendinin Kadir Rezan Has İlköğretim okulunu 1993-1994 öğretim yılında hizmete sokmasıyla, bünyemizde yer alan orta okul bu okula aktarılmıştır.Çevrede liseye ihtiyaç duyulduğundan 1993-1994 öğretim yılından itibaren okulumuz KÜÇÜKYALI REZAN HAS LİSESİ ismiyle eğitim-öğretime devam etmektedir. 1992-1993 öğretim yılında Sayın Kadir Has Beyefendi tarafından 275 m2 ek inşaat alanıyla okula kantin ve iki sınıf kazandırılmıştır. Adres : Mektep Caddesi No:84 Küçükyalı MALTEPE / İSTANBUL Telefon: 0 216 366 03 92 Fax : 0 216 417 62 38 e-mail : [email protected] WEB ADRESİ:http://rezanhaslisesi.meb.k12.tr/ |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|