sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-17-2010, 13:02   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Cihanbeyli Lisesi

CİHANBEYLİ LİSESİ'NİN TARİHÇESİ

Cihanbeyli Lisesi 1950 yılında Ortaokul olarak açılmış ve 1958 yılına kadar bugünkü adıyla Adnan Menderes İlköğretim Okulu olarak hizmet veren Merkez ilkokulunda hizmet vermiştir.

1959 yılında yeni yapılan binasına taşınarak 1970 yılına kadar yine ortaokul olarak işlevini sürdürmüştür.

1970 yılında Cihanbeyli Lisesi açılmış ve hem ortaokul hem de lise olmak üzere ikili öğretim şeklinde bugün Faik Türkmen İlköğretim okulu olarak hizmet veren binada hizmet vermiştir.

Bugün kullanılmakta olan bina 1994 yılında hizmete açılmış ve lise bölümü yeni binada Anadolu Lisesi ile birlikte hizmete devam etmiştir.

1996-1997 öğretim yılında okulumuzda Yabancı Dil Ağırlıklı Program Uygulayan Lise açılmış ve bugün de hizmet verilmektedir.

1998-1999 öğretim yılında eski bina tamamen boşaltılarak yeni binaya taşınılmış, bünyemizden ortaokulun kaldırılması, Anadolu Lisesinin kendi binasına taşınması nedeniyle yeni bina ihtiyaçlarımıza cevap verebilmektedir.

Lisemizin eski binası kendimize aitti. Ancak ihtiyacımızı karşılayamaz hale gelmesi nedeniyle, mahalli idarece ilköğretim okulu olarak yaptırılan bu gün kullanılmakta olan binaya taşınmak zorunda kalınmıştır. Buna karşılık olarak da eski bina ilköğretim okulu olarak tahsis edilmiştir. Halen kullanılmakta olan binanın Cihanbeyli Lisesi'ne tahsisi için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Okulumuzda bir Fen Laboratuarı,bir Bilgisayar Laboratuarı, 5000 kitap kapasiteli bir kütüphane bulunmaktadır.

Cihanbeyli Lisesi kuruluşundan itibaren uzun süre ilçedeki tek Lise olarak hizmet vermiş, bu gün de bünyesindeki YDA Lisesi ile birlikte yaklaşık 700 öğrenci ve 25 Öğretmenle hizmet vermeye devam etmektedir.
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)