|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-13-2010, 12:00 | #1 |
aydın Çine Lisesi
<< ÇİNE ORTA OKULU >>
1948 Ekim ayında Eğitim Öğretime bu günkü Atatürk İlköğretim Okulu binasının üst katında başlamıştır. 12 yıl bu binada hizmet veren Çine Ortaokulu, kurulan dernek marifetiyle Belediyeden bu günkü yerini satın almış Çine halkıda gerek işgücü, gerek bağış (Mal-malzeme, Ekmeğe, sinemeya 5 kuruşluk zamlarla) bu günkü tek katlı binanın yapımını tamamlamış her türlü ihtiyaçlarını temin etmiş Ekim 1960 yılında Çine Ortaokulu kendi binasına taşınmıştır. 6 yılda; bu binada yetmez hale gelmiş, peyderpey ilave bina, kat ve bölümler yapılmıştır. Bu arada mezunların sayıları artmış Aydın’daki Liselere gitmiştir. <<ÖZEL ÇİNE LİSESİ >> İlçenin ihtiyacı olan ilk Lise, Özel Çine Lisesi olarak 1966 yılında tek sınıf halinde açılmış, 1966 Ekiminde Çine Ortaokulu ve Lise (Özel Çine Lisesi resmiyet kazanarak) bir bütün haline gelmiş ve ÇİNE LİSESİ olarak adı değiştirilmiştir. Klasik Lise gurubunda hizmet veren Çine Lisesi 1975-1976 Öğretim yılında Modern Fen ve Matematik programıyla eğitim-öğretim uygulamasına geçerek Türk Eğitim sistemindeki yerini daha bir pekiştirmiştir. Tüm kadrolarıyla kaliteli eğitim öğretim vererek her türlü sıralamada süratle gelişme kaydeden Çine Lisesi siyasetin girmediği nadir okullardan birisi olarak tercih edilen okul olmuştur. Zaman içinde çeşitli il ve ilçelerden öğrenci akımına uğramıştır. Üniversitelere Çine’den binlerce öğrenci vererek istikbal kapısı olan Çine Lisesinin bina ve dershaneleri yetmez hale geldiğinden 1985-1986 Öğretim yılında ikili öğretime geçmiştir. Başarılı geçmişindeki gibi kendisi için yeni bir uygulama olan, ikili Eğitim Öğretim düzeninde başarılı olarak gelecek kuşaklara hizmet vereceği inancındayız. Cihan DEMİR (Çine Lisesi Müdürü) Adres : Çine Lisesi Çine / Aydın Tel : 0256 711 60 40 E-Posta : moc.isesilenic @ ofni E-Posta : moc.isesilenic @ rimedc Mustafa KARAMAN (Müdür Yardımcısı) Adres : Çine Lisesi Çine / Aydın Tel : 0256 711 60 40 E-Posta : moc.isesilenic @ namarakm http://www.cinelisesi.com/ |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|