sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-08-2010, 12:31   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Çankaya Özel Yüce Fen Lisesi

YÜCE Fen Lisesi; Ankara�nın ilk, Türkiye�nin ikinci özel fen lisesi olarak 1988 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.
  • Güvenli, huzurlu, tatlı-sert disiplinli eğitim ortamı olan modern Oran yerleşkemiz, öğrencilerimizin hizmetindedir.
  • Haftada 40 saat eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir.
  • Fen grubu ve matematik derslerinin ağırlıkta olduğu, MEB Fen Liseleri müfredatı uygulanmaktadır. Ayrıca Yüksek Öğretime Geçiş Programı (YÖGEP) ile öğrenciler üniversite sınavına ücretsiz olarak hazırlanmaktadır.
  • Tüm sınıflarımızda üniversite sınavına yönelik deneme sınavları uygulanmaktadır.
  • Akademik ölçütlerle seçilmiş, deneyimli eğitim-öğretim kadrosu hizmet vermektedir.
  • 24 kişilik modern tasarımlı, konforlu dersliklerde ve laboratuvarlarda eğitim ve öğretim verilmektedir.
  • Bilimsel düşünceye sahip Atatürkçü gençler yetiştirilmektedir.
  • Sürdürülen eğitim-öğretim, Bilim Kurulumuz tarafından izlenmekte ve yönlendirilmektedir.
  • Öğrencilerimizin bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda, çok iyi alt yapı edinmeleri sağlanmaktadır.
  • Eğitim dili Türkçedir.
  • Yabancı dil eğitimi; ALTE normlarına göre okulumuzca özel olarak geliştirilmiş ve MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı�nca onaylanmış müfredat ile yapılmaktadır. Öğrencilerimiz müfredat kapsamında aldıkları ingilizce öğretimi dışında, uluslararası projeler, yarışmalar ve sınavlara katılarak dil eğitimi konusunda uluslararası standartı takip etmektedirler.

Fen ve matematik konularında projeler hazırlayan, teknolojiyi verimli kullanan öğrenciler yetiştirilmektedir. Tüm öğrenciler proje çalışmalarına katılmak zorundadır.
  • Eğitim-öğretim, teknoloji destekli olarak sürdürülmektedir.
  • ÖSS�ye yönelik tüm sınıflarda uygulanan hafta sonu destek kursları sistemli olarak yürütülmekte ve bu önemli hizmet ücretsiz verilmektedir.
  • Öğrencilerimizin okudukları temel derslerden, konu tarama testleri yapılmaktadır.
  • Ezbersiz ve öğrenci merkezli eğitim-öğretim yapılmaktadır.
  • Üniversite tercihlerinin doğru ve bilinçli yapılabilmesi için öğrencilerimize, özenle ve bilimsel yöntemlerle ücretsiz olarak yardımcı olunmaktadır.
  • Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra yurt dışındaki saygın üniversitelerce kabul görecek akademik yeterlilikte, yabancı dil bilgisi ve çok yönlü sosyal becerilere sahip olarak yetiştirilmektedir.
  • Rehberlik ve psikolojik danışma servisimiz, öğrencilerimize gereksinim duyduğu konularda yol göstermekte; öğrenci, veliler ve öğretmenlerle iletişimin etkin olarak yürümesini sağlamaktadır.
  • Mezunlar derneğimiz etkinlikleri ve çalışmaları ile öğrenim süreleri sonrasında da öğrencilerimize YÜCE�li olmanın ayrıcalıklarını yaşatmaya devam etmektedir.
  • Başarılı öğrencilere, kurum genel müdürlüğünce karşılıksız eğitim bursu verilmektedir.
  • Öğrencilerimizin lise öğrenimleri sonrasındaki akademik ve profesyonel yaşantıları için, kendi kişisel yetenek ve potansiyelleri konusunda bilinçlenmeleri sağlanmaktadır.
  • Yerleşkenin geniş spor olanakları (basketbol, voleybol, yüzme,....) bulunmaktadır. Her öğrenci hafta sonu yapılan etkinliklerden birisine ücretsiz olarak katılabilir. (drama, piyano, gitar, keman, satranç, halk oyunları, modern dans, latin dans gibi)
Özel YÜCE Okulları Oran Yerleşkesi
ZÜHTÜ TİGREL CADDESİ
İSMET EKER SOKAK NO : 5
ORAN - ANKARA
TEL : (0.312) 490 02 02
FAX: (0.312) 490 87 90
[email protected]
Okul Aile Birliği'ne ulaşmak için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

YÜCE Bilgi Sistemleri

Hacettepe Teknokent
Ar-Ge Binası Oda No:1-2-12-13
BEYTEPE-ANKARA
TEL 0.312) 299 23 13
FAX 0.312) 299 23 10
[email protected]
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)