sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-05-2010, 12:07   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Seyhan İsmail Safa Özler Anadolu Lisesi

İsmail Safa Özler Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

Okulumuz 1986yılında Merkez Akkapı Temel Eğitim 2. Kademe okulu binasında 1986-1987 eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfından başlamak üzere bir kısım derslerin öğretimini yabacı dille (Almanca) yapacak bir Anadolu Lisesi olarak açılmasına karar verilmiştir.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 06.01.1987 tarih ve 230….Fem sayılı “Ad verme” ile ilgili yazısından okulun adı Atatürk Anadolu Lisesi olarak tespit edilmiştir.

Fiziki yetersizlik nedeniyle o günlerde Özler Ziraat ve Tic. A.Ş. adına Sayın Özcan Özler tarafından Turgut Özal Bulvarında yaptırılan binaya taşınması 1993-1994 öğretim yılından itibaren Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16.09.1993 tarih ve Yat. Ona.715.3-1687/36292 sayılı yazısı ile orta öğretim genel müdürlüğüne teklif edilmiştir.

YAPIM: Adana İli Seyhan İlçesi Kanal Üstü Mahallesinde kaim 22-K-55 pfta 5772 Ada 1 parselde kayıtlı gayrimenkul ortaokul ve lise yaptırmak üzere 178 sayılı Maliye ve Gümrük Bakanlığının Teşkilat ve görevlisi hakkında kanun hükmünde kararnamenin 13. Maddenin D Bendi uyarınca 17.09.1991 tarihinde ortaokul ve lise yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiştir.
Belirlenen gayrimenkul üzerinde Özler Ziraat ve Tic. San. A.Ş. Şirketi yetkilisi Özcan Özler tarafından Almanca Anadolu Lisesi yaptırılmıştır.
5 Ocak 1994 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL tarafından resmi açılışı yapılmıştır.
OKULUN ADI: Özler Ziraat ve Tic. San. A: adına şirket yetkilisi Özcan Özler tarafından yaptırıldığından babası ve ilk Milli Eğitim Bakanı Merhum İsmail Safa ÖZLER adı verilmiştir.

İletişim

TURGUT ÖZAL BL. SEYHAN / ADANA SEYHAN ADANA TÜRKİYE 01170

0322-2346816

0322-2346815
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)