01-12-2008, 17:41 | #1 |
Milföyde Patlıcanlı Köfte
Milföyde Patlıcanlı Köfte
Malzemeler: 4 adet patlıcan (ince ve uzun) kızartmak için: sıvıyağ 10 adet milföy hamuru 10 adet köfte (250- 300 gr kıymaya biraz bayat ekmek içi, bir yumurta, bir küçük soğan ve baharat ekleyerek yapabilirsiniz) 10 dilim kaşar peyniri (ben bayağı kalın dilimler kullandım) 1 adet yumurta sarısı 10 adet kürdan 2 adet domates 4 adet sivribiber Yapılışı: Patlıcanların kabuklarını soyun ve uzunlamasına kesin. Toplam 20 patlıcan dilimi olmalı. Kızgın sıvıyağda kızartın. (aman dikkatli olun bayağı sıçrıyor etrafa) Aynı yağda köfteleri de kızartın. Aşağıdaki foroğraftaki gibi iki patlıcan dilimini çapraz olarak milföy hamurunun üzerine yerleştirin. Ortaya bir köfte ve üzerine kalın bir dilim kaşar yerleştirdikten sonra önce patlıcanları bohça yapar gibi kapatın, sonra milföy hamurunun dört ucunu biraraya getirip bohça yapın ve bir kürdan saplayın ki açılmasın. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra milföy hamurlarına yumurta sarısı sürüp kürdanın üstüne bir dilim domates ve biber yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin. |
|
|
|
01-12-2008, 17:42 | #2 |
ben çok severim bu yemegi ama yapmasını anlamam.. bir yapan oluyr canım..))saol bilgiler için..
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|