|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
05-29-2009, 19:20 | #1 |
Gece..
İstanbul; Yağmur sonrası sessizliğe bürünmüş ve ben geceme başlıyorum! "Gelir" diyorum, "gelecek, gelmeli" diyorum...Yoksun...Saatler ne kadar da acımadan geçiyor. Yoksa, saatler takılmış bir yerlere de bana mı öyle görünüyor?
Seni görüyorum, sana bakıyorum! Bir nefes alımı kadar yakınsın. Elimi uzatsam dokunacağım. Kokunu duyuyorum... Saçların değiyor bedenime, ellerime. Öpülesi, koklanası saçlarına dokunamıyorum. Gözlerimi dikip gözlerine bakamıyorum. Gece... Seni özlüyorum. Özlemek! Hani yıllardır berabermişiz de, hani bir "veda" etmişiz de, hani "görüşürüz" demişiz de gidivermişiz gibi...Telefona sarılıp "dayanamadım yokluğuna" der gibi...Düşlerime koyuyorum seni; Rüyalarıma ortak olasın diyerek, en son seni düşünüyorum; Yastığa başımı koyduğumda, içtiğim son sigaraya seni ortak ediyorum...Gözlerimi kapattım mı, çıkıp geliyorsun! "kente yağmur yağıyor ıslandım-üşüyorum kentin karanlık sokaklarına yalnızlığımı gizliyorum her köşe başında adın yazılı her efkarlı kadeh adına içiliyor" Gece... Yaşamım durgun bir göl, kendince akan bir dere idi! Sen çıktın, sen oldun! Seni gördüm! Çağlayanlar gibi sevdam. Volkanlar patlıyor arka arkaya; Yürek odamda. Büyülenmiş gibiyim sana! Gece... Öylesine benimle ve öylesine uzaktasın ki benden! Bir tutku oldun; Kopamayacağım, vazgeçemeyeceğim bir tutku... Bir alışkanlık, bir sevdasın... Ateş! Bir sevda ateşisin; Yakıyor...yakıyorsun! Teninin sıcaklığı yayılıyor bedenime, yüreğime giriyorsun... "aklıma düştüğünde içim ürperiyor-hani havalanır ya kuşlar korkudan hani kaçar ya tavşanlar tazıdan- içim ürperiyor aklıma düştüğünde" Gece... Yokluğunu yaşıyorum... Karanlık, sensiz, sessiz bir gece...Ve gecenin koynundayım; Yapayalnız... aLıntı |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|