MALZEMELER4 adet haşlanmış patates1 adet haşlanmış havuç1 kase yoğurt1 kaşık mayonez1 tatlı kaşığı domates salçası4 diş sarımsaktuz,2 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı dövülmüş pul biber1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvıyağBir tutam maydanozHAZIRLANIŞIHaşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır.Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt,mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, fakat karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın içine sıvıyağ ve salça konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür. Maydanozla süslenip hemen servis yapılır.