sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 08-16-2008, 01:25   #1
Kullanıcı Adı
kont
dikkat Erdoğan'ın " öcalana 'sayın', Şehitlere 'kelle' " sözlerine ceza

Erdoğan'ın cezasına onay!

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, Öcalan'a 'sayın', şehitlere 'kelle' sözlerinin cezası Yargıtay'da onandı...
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Avustralya’da katıldığı radyo programında, terörist başından “sayın”, şehitlerden de “kelle” olarak söz eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen “3 kuruşluk” tazminat kararını onadı. Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel mahkemenin kararına çok sert tepki göstermişti. Partisinin Grup toplantısında olaya “hile-i şeriye” karıştırıldığını söyleyen Erdoğan, davanın “hiç alakası olmayan” Kartal’da açılmasına da dikkat çekmiş, “Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Tazminata mahkum edileceksem, bunun hakkı verilir” demişti.

-YARGITAY KARARI OYBİRLİĞİ İLE-

Kartal 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı onayan Yargıtay şu görüşleri dile getirdi:
“Davacılar vekili dilekçesinde, müvekkillerinin şehit anneleri olduğunu, davalının bir konuşması sırasında şehitler için ‘kelle’ tabirini kullandığını beyan ederek, şimdilik 3’er kuruş manevi tazminatın yasal faiziyle birlikte tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir. Mahkemece, birleştirme kararı verilmiş, bu kararın dava tarafından temyizi üzerine mahkemece birleştirme kararının nihai karar ile birlikte temyiz edilebileceği gerekçesi ile temyiz talebinin reddine karar verilmiştir. Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi.”

-MAHKEME KARARI ERDOĞAN'I KIZDIRMIŞTI-

Başbakan Erdoğan, mahkemenin verdiği üç kuruşluk tazminat kararına büyük tepki göstermiş ve Parti'sinin Grup toplantısında şunları söylemişti:

HİLE-İ ŞERİYE UYGULAYACAKLAR YA!

“Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı, düşünebiliyor musunuz, dava açıldı. Neymiş birisine ben ‘sayın’ demişim ve bundan dolayı açılan dava da ne biliyor musunuz? 3 kuruşluk manevi tazminat davası... Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şeriye uygulayacaklar ya...”

-BEN CEZAYA İNANMALIYIM-

“Her zaman şunu biz biliriz. Suçun işlendiği yer, eğer matbuatsa yayının yapıldığı yer, suçlunun, zanlının, neyse bulunduğu yer... Hiç alakası olmayan bir yer. Nerede? Kartal ilçesinde... Bunu anlamakta zorlanıyorum. ‘Adalet mülkün esasıdır’ diyorsak, bu esas yerine gelmeli. Çünkü ben de ceza alıyorsam, bu cezaya inanmalıyım. Demeliyim ki, bu ceza haklı, ben de bu cezayı çekmeliyim.

-OLMAZ BÖYLE ŞEY-

“Şu olaya bak, üç kuruşluk manevi tazminat... Ne demek bu? ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ben manevi tazminata mahkum ettirdim...’ Olmaz böyle şey... Hukuk, bu kadar zedelenmemeli, bu duruma getirilmemeli. Eğer ben bir manevi tazminata mahkum edileceksem, bunun hakkı verilir, öyle mahkum edilir. Ama ben de buna layık olduğumu kabul ederim. Yoksa nefislerimizi tatmin için bu tür kararlar verilmez

kaynak
kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 08-16-2008, 15:38   #2
Kullanıcı Adı
pesimist

Büyük GAFtı, çok abartıldı, madem APOYA SAYIN DEDİ DEĞER VERDİ DİYENLERE SESLENMEK İSTİYORUM, NEDEN YÜKSEKOVADA İLÇE TEŞKİLATI BOMBALANDI AKPNİN.!!

Apoya Sayın dediği içinmi yoksa..
pesimist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-16-2008, 21:50   #3
Kullanıcı Adı
arsenik799

dtp = akp iki tarafın da apoya ve Şehitlerimize bakış açısı aynı
arsenik799 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-18-2008, 00:24   #4
Kullanıcı Adı
kayısıkentli

Alıntı:
arsenik799´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

nereden çıkardıgını sorabilirmiyim?
bizede söylede bizde anlayalım...
kayısıkentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-18-2008, 11:27   #5
Kullanıcı Adı
pesimist

Alıntı:
evet AKP Bu yüzden PKKnın bu kadar üstüne giden bir HÜKÜMET.!!

Eee tabi %100 türkler apoyu asamadı yaa, Pkk için hiç bir halt yiyemedi yaa, ee kıskançlık tripleri normal
pesimist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-18-2008, 16:17   #6
Kullanıcı Adı
..::duyguseli::..
Cool

Alıntı:

Şimdi kellenin kelime manası nedir..? yani kaç farklı şekilde kullanılır.. baş,ser,kafa,kelle deriz değil mi..? Hangisi aklımıza gelirse yada içimizden gelirse.. Şimdi bazıları kalkıp onlarca baş verdik bu topraklara dese yadırgayıp ses etmezlerde niye KELLE lafına ses ediliyor..Hayır akıllı olan bunu idrak eder değil mi..? Benim dedemde şehit olmuş.. Bende diyorum işte..Benim BÜYÜK DEDEMDE BU TOPRAKLARA KELLESİNİ VERDİ..!!

Sayın kelamına gelelim..Sayın kelimesi her zaman saygıdan denmez..Kullandığımız bazı cümlelerin içinde (!) ünlem vardır.. Misal ben BAYkalı sevmem..Ama bazı yorum ve söylemlerimde sayın Baykal(!) diye belirtirim..Peki Baykal niye Busha Sayın bush dedi..Oda katil..Her zamanda hiddetle bahsediyor ondan..Buna rağmen niçin Sayın diye hitap ediyor..? Başbaknımız görevi ve konumu gereği bu gibi kelimelerle içiçe olduğundan,hemen her konuşmasında birilerine sayın diye hitap ettiğinden yine ağzına öyle gelmiş olabilir,ve bir diğeri olarakta (!) ünlem içinde de bahsetmiş olabilir.. Bunun için 3 kuruşluk dava açan adamın aklıda üç kuruşluktur bana göre..

Velhasıl amaç açık yakalamak,amaç çamur atmak ve yine amaç gözden düşürmek olunca bunlar adama ''gözünün üstünde kaş var'' diyede dava açarlar..Ben biliyorum yahu Vallahide korkuyorum şahsen şerlerinden..Aman Allah muhafaza.. Nese.. çok konuştuk..Siyaset yapıyoruz diye banlarlar..Alışkın değiliz ya ..
..::duyguseli::.. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-18-2008, 16:24   #7
Kullanıcı Adı
kelebek35

Fuygucum tebrikler çok güzel bir cevap olmuş ANLAYANA!!!
kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-18-2008, 16:29   #8
Kullanıcı Adı

Valla hep birilerinin anlamasını bekledik ama baktık ki boşuna..Anlamayan anlamasın..Ama şunu unutmasınlar..UFAK BİR ZÜMRE BÜYÜK BİR TOPLULUĞA ASLA TAHAKKÜM EDEMEZ.. Ufacık zümre otur yerine.. hehe parmaklarım kaşınıyor abla kesin banlanacam ya siyaset konuşturtmayın beni litfen..
Okunmamış 08-18-2008, 16:31   #9
Kullanıcı Adı
MetinCeylan

konus konus ...
MetinCeylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-18-2008, 16:37   #10
Kullanıcı Adı

Banlanmıyacağımı garanti ediyorsan konuşurum bak.. Çok konuşuyorum çünkü her yerden şutluyorlar beni.. Sizde şutlamayın sonra...

kız nerden şutladık seni cimcime? öbnür tarafta hala en gözdelerdensin

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)