06-26-2008, 14:08 | #1 |
Ayvalı Pilav (8-10 Kişilik)
Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç 1 Ayva 2 Soğan 300 gr Kestane 150gr Ceviz 3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı 2 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Tatlı Kaşığı Tarçın 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Limon Suyu 3 Su Bardağı Sıcak Su Birkaç Dal Maydanoz Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. |
|
|
|
06-26-2008, 18:03 | #2 |
bunun ayvalısı da mı var saol
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|