06-10-2008, 16:37 | #1 |
Pratik Lokma Tatlısı
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı yaş maya 3 adet yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ Şerbeti için: 2 yemek kaşığı tozşeker 2 su bardağı su Yemeğin Tarifi Tozşekeri 2 bardak suyla 10 dakika kaynatın. Şerbeti soğuması için bekletin. Ilık sütün içinde yaş maya ve tozşekeri eriyene kadar karıştırın. Cam kasede yumurta, mayalı süt, un ve tuzu çırpın. Kabarması için 20 dakika bekletin. Tavada yağı kızdırın. Bir kaba zeytinyağ koyun. Tatlı kaşığını önce zeytinyağına batırın, sonra lokma hamurundan alıp yağın içine boşaltın. Bütün hamuru bu şekilde kızartın. Pişen lokmaların üstüne soğuk şerbeti döküp servis yapın. |
|
|
|
06-10-2008, 17:13 | #2 |
Eline Saglık Tşkler..
|
|
06-10-2008, 18:17 | #3 |
tskler
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|