sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞLENCE - MUHABBET-YAŞAM > Konusuz Konular-Soru Cevap
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Konusuz Konular-Soru Cevap Forumda bölümü olmayan konularınızı ve soru cevaplarınızı burada paylaşabilirsiniz.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-20-2015, 10:01   #1
Kullanıcı Adı
_SoN_
Exclamation iyi boya yapmanın püf noktaları

Gerekli Malzemeler
  • Duvar İçin: Plastik Boya veya Silikonlu Boya
  • Tavan Boyası
  • Kestirme Fırçası (3 veya 4 Numara)
  • Plastik Boya Rulosu ve Saten Boya Rulosu
  • Mini rulo 10’luk(ulaşılamayan veya 20’lik rulonun giremeyeceği yerleri için)
  • Boya ızgarası (Boya fazlasını almak için kullanılır acemiler için idealdir)
  • Yer için kalın naylon veya karton, kâğıt bant 5–10 cmlik
  • Boş kova(Büyük olmalı)
  • Sırık (2 metreye kadar)
  • Alçı
  • Zımpara
  • 100’lük Spatula
  • Eğri saplı spatula
Tavanların Boyanması
  • Tavanlarınızda kabarma, çatlak varsa nalburdan almış olduğunuz spatula ile kabarıklıkları kazıyınız. Daha sonra eğri saplı spatulayı kullanarak çatlakları doldurunuz ve kurumaya bırakınız. Birkaç saat sonra kurumuş olacaktır. Zımpara ile alçı yapılmış yüzeyi zımparalayıp pürüzsüz hale getiriniz.
  • Nalburdan almış olduğunuz plastik boya rulosunu öncelikle yıkayınız. Yıkamak işin püf noktasıdır. Yıkadıktan sonra iyice kurulayınız. Nemli kalsın. Amacımız rulonun boya ile tanışmasını kolaylaştırmaktır ve boyanın ruloya derinlemesine nüfus etmesini sağlamaktır.
  • Almış olduğunuz boyanın arkasında hangi oradan inceltileceği yazmaktadır. Uygun miktarda inceltmek için öncelikle boyayı daha büyük bir kovaya alınız. 1.Kat boyalar genelde ikinci kat boyadan daha ince olmasında fayda vardır. Çünkü ilk katta duvarın emilimi fazlaca gerçekleşir. Zeytinyağı kıvamında inceltme sağlanır.
  • Tavana boyaya başlamadan önce ruloyu daldırmadan ufak dokunuşlarla ve döndürerek ruloya boyanın dokunması sağlanır. En önemli nokta ruloyu kesinlikle daldırmayın. Ufak ufak dokunuşlarla rulonun üzerine boya olmasını sağlayın yeter. Eğer boya ızgarası kullanırsanız bir nebze daldırmanız gerekebilir ama yine çok fazla abartmadan gerçekleştirmek gerekir yoksa boya her tarafa damlayacaktır.
  • Rulo ile boya buluştuktan sonra sıra geldi tavana boyayı uygulamaya. Boya yapmanın en kolay yolu tarama yapmaktır. Rulo ile belli bir alanı boyadınız diyelim sonra boyadığınız yüzeyin üzerinden rulonuzu boya sürmeksizin tekrar geçin. Bu şekilde mevcut kalıntılar eşit şekilde yayılacaktır. Bu şekilde boyamaya devam ettiğiniz sürece sıkıntı olmayacaktır. Dikkat edilecek diğer husus rulonuzla belli oranda bir yeri boyayıp ruloyu kuru kuru kesinlikle sürmeyin. En son tavanın boyası bittikten sonra hızlıca ve bastırmadan bütün tavana son defa tarama yapabilirsiniz. Kuruduktan sonra (yaklaşık 2 saat ) ikinci katı uygulayınız. İdeal olarak iki kat boya yetmektedir. Kirli tavanlarda 3 hatta 4 kat boya vurulabilmektedir.
  • Peki, tavana boya yaparken kestirme gerekiyor mu? Eğer duvarlarda duvar kâğıdı veya dekoratif boya varsa mecburen tavan ile duvar arasına en az 5 cm’lik kestirme yapılmalıdır. (Kestirme fırçasını boya yapmadan önce yıkayın ve iyice sıkınız. Bu şekilde fırçanın üzerindeki kıllar boyaya karışmadan temizlenmiş olacaktır. ) Dikkat edilecek husus kestirme fırçasıyla boyanmış yüzey kurumadan rulonun o yüzeye yakınlaşabileceği kadar yakından boyanması gerekir bu şekilde kat oluşması engellenir. Eğer duvarda duvar kağıdı veya dekoratif boya yaksa ruloyu duvar ile tavan arasına fazla sıkıştırmadan duvara boya değmesinde herhangi bir mahsur yoktur. Dikkat edilmesi gereken boyanın duvara damlama şeklinde akıntı yapmamasıdır.




Duvarların Boyanması
  • Tavan boyasındaki işlemler aynı şekilde gerçekleştirilir. Sırasıyla boya büyük bir kovaya alınır uygun oradan inceltilir. Rulolar ve kestirme fırçaları yıkanır iyice kurutulur (ıslak değil nemli olacak şekilde).
  • Yerlere boya damlamasını engellemek için naylon veya karton serilir.
  • Eğer boya bir şekilde yerlere veya mobilyalara bulaştıysa endişe etmeyiniz. Taze ise nemli bir bezle hemen silinir. Kurumuşsa şayet yine nemli bezle kolaylıkla silinebilir.
  • Maske bandı bütün boya değecek süpürgeliklere kapı kenarlarına yapıştırılır. Dikkat edilecek husus düz bir şekilde maske bandı duvara taşmadan bandın çekilmesidir.
  • Duvarda kabarık, çatlak varsa üste anlatıldığı gibi spatula ile çatlaklar açılabildiği kadar açılır kabarıklıklar iyice kazınır. Alçı veya nalburdan hazır olarak alınan hazır macun yüzeye uygulanır. Kuruma gerçekleştikten sonra pürüzsüz olacak şekilde zımparalanır.
  • Kestirme fırçasını uygulama: Kestirme işlemlerine başlamadan önce bu işin püf noktasını öğrenmelisiniz. İşin püf noktası kestirme fırçasını boyaya daldırıp iyice boya yapmıyoruz. Fırçanın 2’cm üstüne çıkmayacak şekilde boyayı ufak ufak fırçaya değdiriyoruz. Duvara uygularken yedire yedire ve akıntı olmayacak şekilde uyguluyoruz. Bütün evin kestirmesini yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Kestirme yapılan yer kurumadan hemen ruloyla duvarlara boya yapılmalı. Böylece kestirme yapılan yerde kat , iz oluşması engellenir.
  • Duvarda boyaya başlamadan önce üste anlatıldığı gibi ruloyu komple daldırmadan ufak dokunuşlarla ve döndürerek ruloya boyanın dokunması sağlanır. Duvarlarda belli bir alan boyanır. Üzerinden tarama gerçekleştirilir ve asla rulo kuru kuru duvarlara boyama yapılmaz.
  • Birinci kat boya ince bir şekilde uygulanır. Emilim fazlaca olduğu için. İkinci kat boya daha kalın uygulanabilir. Eğer duvar temiz ise genelde iki kat boya yeterlidir. Eğer kirli bir duvarınız varsa 3 hatta 4 kat boya vurmanız gerekebilir.
  • Yağlı boya üzerine direk silikonlu boya uygularsanız tırnağınızla bile boyayı sökebilirsiniz. Duvarınızda yağlı boya varsa geçiş astarı vurmadan kesinlikle boya uygulamayınız.
  • Boya işlemimiz bitti yavaşça bantları çekiniz. Eğer bantlar boyaya yapışırsa boyayı duvardan çeker bu durumda rötuş yapmanız gerekebilir.
_SoN_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 01-19-2023, 09:44   #2
Kullanıcı Adı
SEPTURKA
Standart

Teşekkürler bilgilendirme için
SEPTURKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-11-2024, 13:53   #3
Kullanıcı Adı
ktsaat
Standart

paylaşım için teşekkürler
ktsaat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 15:51


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al