|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
04-19-2008, 23:45 | #1 |
çocukluk arkadaşım
Elleri titrek dedelerin bir bacağına oturur Bir varmış bir yokmuşlu masallar dinlerdim Bastonlu yakalamacıların ardından Köşeye sinerdim kahkahalarla En çok Ali dedeyi severdim Her namaz çıkışı cami avlusundaki çardağa oturur Cebinden bir şeker çıkartır verirdi bana Şekere düşkünlüğüm Ali dededen Ali dedeye düşkünlüğüm şekerden olsa gerek.. Beni ortada buluşturan bir şeyler olduğu açıkça belliydi Neriman teyze kızardı bana Çok ses yapıyorsunuz hadi kendi kapınıza diye azarlardı Ne zaman pazardan dönerken görsem poşetini kapardım elinden Saçlarımı okşar evladım yaşlılık işte kafam almıyor siz bana aldırış etmeyin derdi Pek aldırış da etmezdik zaten.. Bir keresinde sevimli bir kedi yavrusu bulduk Annesi kötü diye öfkelendik bile ona Hatta gelse taşlardık belki de Herkes evden gizlice bir şeyler getirirdi Benim getirdiğim makarnayı sevmese de Kardeşinin hakkını alıp getiren Orhan’ın sütünü pek de sevmişti Birde isim koymuştuk ona pamuk.. Kahverengi tüyleri vardı Sadece göğsü beyazdı.. ama pamuktu işte Sonra Mustafa amca günahtır dedi Annesinden ayırmayın onu Annesi ona yiyecek bulmaya gitmiştir nereden aldıysanız bırakın dedi Haklıydı galiba Bizde annemizden ayrılmak istemezdik.. Aksi mi aksiydi Hüseyin amca Onu görünce kaçacak delik arardık Aksayan ayağına rağmen o kadar süratliydi ki Bir keresinde yolda oynamayın dediğimde Karşılık vermiştim Hemen yakalamıştı beni Kulağımı öyle bir çekmişti ki Hem kıpkırmızı hem de diğerinden uzun olmuştu Babama şikayet edince birde o kızmıştı bana.. Şimdi düşünüyorum da ne iyi arkadaşlarım varmış çocukken Artık kimse kimseye karışmaz olmuş 7 yaşındaki çocuk yüzünden birbirine giren komşular varmış Öğretmenlerine bıçak çeken liseliler Yol ortasında top oynayan koca herifler Hepinizi çok özledim çocukluk arkadaşlarım Ben sizinle büyük olmayı beceremesem de Siz benimle çocuk olmayı çok iyi beceriyordunuz.. |
|
|
|
04-20-2008, 01:49 | #2 |
saol
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|