sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Türkiye ve Dünyadan Haberler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 07-21-2008, 12:48   #1
Kullanıcı Adı
kelebek35
Standart Şener paşadan Kurşun gibi sorular

Erdal Sarızeybek e, Ergenekon kapsamında dün Kütahya da gözaltına alınan Yalçın Tanfer in ifadesi üzerine 2004 te dava açılmış
Eski Urfa İl Jandarma Alay Komutanı Erdal Sarızeybek’e, Ergenekon operasyonu kapsamında dün Kütahya’da gözaltına alınan Yalçın Tanfer’in ifadesi üzerine 2004’te dava açıldığı ortaya çıktı. Askeri savcılık tarafından yürütüler soruşturma sonunda hakkında dava açılan Sarızeybek, o günlerde Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından kendisine yöneltilen soruları kişisel web sitesinde yayınladı. Erdal Sarızeybek’in, sitesinde “Şener Paşa’nın Soruları, Kurşun Gibi Ağır!” başlığıyla yer verdiği bölüm şöyle:

‘’Sayın Jandarma Genel Komutanı Tarafından Albay Erdal Sarızeybek’in Cevaplandırılması Emredilen Sorular[i]’’

Soru: Yalçın Tanfer adlı şahsın dilekçesinde Sayın JandarmaGenel Komutanı için; ‘çiçekten ve ağaçtan başka bir şeyden anlamaz ‘ dediğiniz iddia edilmektedir. Bu konudaki düşünceleriniz nereden kaynaklanmaktadır?

Cevap: Ben, bu şahsa, askeri disiplin, adap ve terbiyeye uymayan böyle bir sözü söylemedim. Bir şahıs aleyhimde böyle bir iddiada bulunmuş olsa dahi; benim, Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu’nda almış olduğum eğitim ve öğretim buna müsaade etmez. İkincisi ise, ben bu şahsı tanımam. Bir generalimizin ricası üzerine başlayan olayların akışı, tesadüfen ve kısa bir süre için beni bu şahısla karşılaşmak durumunda bırakmıştır.

Soru: Yalçın Tanfer adlı şahıs için Tuğgeneral Evci size ‘ Genelkurmay Başkanı’nın (Sayın Hilmi Özkök) adamıdır’ demiş. Siz bu hususu sıralı amirlerinize bildirmeden, Kara Kuvvetleri Komutanı (Sayın Aytaç Yalman) ve Genelkurmay Başkanı’nın emir subaylarını arayarak neden sordunuz? Bu davranışınızın askeri disiplin kurallarına uyup uymadığı konusundaki düşünceleriniz nedir?

Cevap: Tuğgeneral Evci, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na tayinim çıktıktan sonra beni telefonla aradı. Yukarıda belirtildiği gibi bu şahıstan bahsederek ‘anlatacaklarını dinlememi ve gereken ilgiyi göstermemi’ ifade etti. Bana söylemiş olduğu hususların yanlış olabileceğini bir an için olsa bile düşünmedim. Ben, Manisa il Jandarma Komutanı iken kendileri Foça tugay komutanı idi. Bağlısı olan Kırkağaç Jandarma komando alay komutanlığına her gelişinde bana uğrardı ya da ben kendilerini karşılardım. Jandarma teşkilatı içerisindeki karşılaşmamız bu vesile ile olmuştur. Daha önceden herhangi bir görev münasebetiyle karşılaşmamıştık. İlişkilerimiz, bir astın bir üstüne karşılıklı göstermesi gereken sevgi ve saygıya dayalı bir ilişki çerçevesindedir. Bu çerçeve içerisinde bana söyledikleri hususu iyi niyetle yerine getirdim.

Ancak, bu şahsın davranış ve anlatımları ve bana vermiş olduğu sözde istihbarat raporlarının içeriğinden şüphelendim. İlk anda duyduğum şüpheleri General Evci’ye olan saygımdan ötürü kendilerine soramadım. Araştırma sonucu şahsın uyuşturucu madde kaçakçısı olduğu ortaya çıkınca, kendilerini aradım. Bana ‘güvenebilirsin’ diye yineleyince, konuyla ilgili şüphelerim yok oldu. Ancak, merak saiki ile Salihli ilçe Jandarma Komutanlığı’na bu konuda araştırma yapmasını bildirdim. Bana gelen cevap ‘güvenilmez’ olduğu yolunda idi. Sonuçta; bir yanda generalim, diğer yanda şüpheli bir şahıs arasında kaldım. Elimde müspet bir delil olmadan tekrar arayıp, bu şahsın şüpheli olduğu hususunda ısrar etmemin saygısızlık olacağını düşündüm. Tereddüt içindeydim. Ancak bunu kimseye söyleyemiyordum. Zira ben yanılmış isem, bu kez haksız bir suçlamanın ezikliğini yaşayacaktım.

Kara Kuvvetleri Komutanı emir subayı ile tanışıklığımız vardır. O’na başvurmayı askeri hiyerarşi içinde resmi bir müracaat değil, bir dosta danışmak olarak değerlendirmiştim. Dolayısıyla bu irtibatı ben, resmi bir müracaat şeklinde değil özel bir görüşme olarak düşünmüştüm. Ancak bu aşamada, bu olayı ilk amirime bildirmiş olsaydım, daha doğru hareket etmiş olacaktım, diye düşünüyorum.

Soru: Yalçın Tanfer, Jandarma misafirhanesinin 7 no.lu odasında bir kaç kez kaldığını iddia etmektedir. Sivil bir şahsın askeri bir tesisten yararlanmasına hangi yetki ile müsaade ettiniz. Amirinize haber verip izin aldınız mı? Almadıysanız niçin?

Cevap: Tuğgeneral Evci benden bir ricada bulundu. Bunu emir telakki ettim. Tesiste şahsın kalmasına izin verdim. Tarafımdan kısa bir süre ağırlanan bu şahsın, müessif olaylara sebep olabileceğini düşünmedim.

Soru: Bu yıl tuğgeneralliğe terfi eden (5) albaydan (2)’si sınıf subayıdır. Böyle bir kontenjan verilmesi komutanlık tarihinde ilk kez olmaktadır. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Cevap: Bugüne kadar, terfi sırasında olan kurmay subay ve sınıf subayı sayıları ve oranları konusunda hiçbir inceleme yapmadım ve mukayese etmedim. Bu yıl ki terfilerde dahi böyle bir mukayese düşüncem olmadı. Terfi eden personelin de buna layık olduğunu düşündüm ve bundan mutluluk duydum.

- HABERTURK
kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)