sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-15-2010, 11:45   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Exclamation Şehit Kemal Özalper Anadolu Teknik,Teknik Lise,Endüstri Meslek Lisesi

Tarihçemiz

Şimdiki adıyla “ Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi “ Malatya’da açılan ilk sanat okuludur. 4 Kasım 1942 tarihinde zamanın Malatya Valisi Fahri ÖZEN tarafından “BÖLGE SANAT OKULU” olarak öğretime açılan okulun bünyesinde tesviye, marangozluk ve demircilik bölümleri bulunuyordu. Süreyya ÜLGÜRAY Okulun ilk müdürüdür. Okulda açılan bölümlerin yıllara göre sıralaması şu şekildedir.
1943-1944
Tesviye, marangozluk ve demircilik bölümleri
1963-1964
Elektrik Bölümü
1964-1965
Motor Bölümü
1968-1969
Makine Ressamlığı Bölümü
1971-1972
Elektronik Bölümü
1976-1977
Döküm Bölümü
1980-1981
Model Bölümü
1987-1988
İş Makineleri Bölümü
Okulun bünyesinde 1967 yılında “Teknik Lise“ açılmış ve ilk olarak “Makine Bölümü” ile eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra yıllara göre;
1967-1968
Teknik Lise Makine Bölümü
1986-1987
Teknik Lise Motor Bölümü
1988-1989
Teknik Lise Bilgisayar Bölümü
1991-1992
Teknik Lise CNC Bölümü açılmıştır.
Daha sonra 1987 yılında yabancı dil ağırlıklı (İngilizce) olmak üzere “Anadolu Teknik Lisesi Elektronik Bölümü“ okulun bünyesine katılmıştır.
2004-2005 eğitim- öğretim yılında da AB-MEGEP/SVET projesi kapsamında iki bölüm açılmıştır.
Mesleki Açıköğretim Yüzyüze eğitim programı ile beraber halen beş okul aynı çatı altında eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okul, bu güne kadar çevre ve bölgenin ihtiyacı olan teknisyen düzeyinde teknik insan gücü ihtiyacını karşılamıştır ve karşılamaya da devam etmektedir. Ayrıca yüksek öğrenime de pek çok sayıda öğrenci göndermiştir.
Okulun bugünkü adı; aynı okulda öğretmen iken Başbakanlık emriyle 1963 yılında Kıbrıs/Lefke Sanat Okulu Tesviye Atölyesi öğretmenliğine atanan Kemal ÖZALPER’in 1964 yılında şahadeti üzerine verilmiştir.
Malatya Vilayetinin teklifi, Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile Malatya Erkek Sanat Enstitüsü olan adı “ŞEHİT KEMAL ÖZALPER ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ“ olarak değiştirilmiştir.


ŞEHİT KEMAL ÖZALPER (13.02.1931-18.08.1964)

13 Şubat 1931’de Malatya’da doğdu. Gazi İlkokulu ve Malatya Erkek Sanat Okulu Tesviye Bölümü’nü bitirdi.
1948 yılında Ankara Teknik Öğretmen Okulu’na girdi. 1952 de mezun oldu. Çekilen kura sonucu Muş Orta Sanat Okulu Tesviye Atelyesi’ne öğretmen olarak atandı. Aynı yıl başladığı askerlik görevini 1954 yılında Yedek Teğmen olarak tamamlayıp, öğretmenlik mesleğine geri döndü. Sırası ile Erzurum ve Elazığ Erkek Sanat Okullarında görev yapan Kemal Özalper doğum yeri olan Malatya Erkek Sanat Okulu’na tayin edildi.
1963 yılında Kıbrıs/Lefke Sanat Okulu’nda görev aldıktan kısa bir müddet sonra Rumların kanlı saldırıları karşısında bunalan Kıbrıs Türkü’nün yanında yer aldı ve kıt imkânlarla silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımına öncülük etti. Masum insanların savunması için ürettiği bir merminin denemesini yaparken, merminin havan içerisinde patlaması sonucu 1 Ağustos 1964 yılında şehit oldu. Cenazesi Kıbrıs’ tan Malatya’ya getirilerek Banazı Mezarlığı Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.
Büyük bir kadirbilirlik örneği gösteren Malatya Vilayetinin teklifi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile Malatya Erkek Sanat Okulu’nun adı “Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi’ olarak değiştirildi.
Anısını yaşatmak amacıyla, mezun olduğu Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’nun bahçesine bir büstü konuldu. Kanının toprağa karıştığı Lefke’de ise bir cadde ile parmaklık demirlerinin bizzat kendisi tarafından yapıldığı şehitliğe, “Kemal Özalper Şehitliği” adı verildi.
Bu gün, dört çocuğunun dördü de öğretmen olan Kemal Özalper’in büyük oğlu Fevzi Özalper; Teknik Müdür Yardımcısı, bir diğeri Abdullah Özalper de Fizik Öğretmeni olarak halen okulumuzda görev yapmaktadırlar.
OKULUMUZDAKİ ALANLAR VE DALLARI

I- Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi

1- Ahşap Teknolojisi Alanı
a) Mobilya İmalatı
2- Bilişim Teknolojileri Alanı
a) Web Programcılığı
3- Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
a) Bobinaj
b) Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi
c) Endüstriyel Bakım Onarım
d) Güvenlik Sistemleri
4- Makine Teknolojisi Alanı
a) Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme
b) Bilgisayarlı Makine İmalatı
c) Makine Bakım Onarım
5- ****l Teknolojisi Alanı
a) Kaynakçılık
b) ****l Doğrama
6- ****lurji Alanı
a) Döküm
7 Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı
a) Otomotiv Elektromekanik
b) Otomotiv Gövde
c) İş Makineleri
II- Şehit Kemal Özalper Teknik Lisesi

1- Bilişim Teknolojileri Alanı
a) Web Programcılığı
b) Bilgisayar Teknik Servisi
2- Makine Teknolojisi Alanı
a) Endüstriyel Kalıp
3- Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı
a) Otomotiv Elektromekanik
b) Otomotiv Gövde
III- Şehit Kemal Özalper Anadolu Teknik Lisesi

1- Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (İngilizce)
a) Görüntü ve Ses Sistemleri
b) Haberleşme Sistemleri
2- Radyo Televizyon Alanı (İngilizce)
a) Teknik Yapım-Yayım
b) Radyo-Televizyon Programcılığ
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI VE DALLARININ MESLEK TANIMLARI
SEKTÖR
MOTORLU TAŞITLAR
ALAN
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
ALANIN TANIMI
Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI
Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI
1.OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK
Tanımı: Otomotiv elektromekanikerinin sahip olması gereken, otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Otomotiv Teknolojisi alanında elektromekanikerlik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2. OTOMOTİV GÖVDE
Tanımı: Otomotiv gövde elemanının sahip olması gereken, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında otomotiv gövdeciliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3.OTOMOTİV BOYA
Tanımı: Otomotiv boyacısının sahip olması gereken, gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında otomotiv boyacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
4. İŞ MAKİNELERİ
Tanımı: İş makineleri bakım ve onarımcısının sahip olması gereken yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında iş makinelerinin bakım ve onarımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
5. TARIM MAKİNELERİ
Tanımı: Tarım makineleri bakım ve onarımcısının sahip olması gereken yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında tarım makinelerinin bakım ve onarımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.


AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI VE DALLARININ MESLEK TANIMLARI
SEKTÖR
AĞAÇ İŞLERİ
ALAN
AHŞAP TEKNOLOJİSİ
ALANIN TANIMI
Ahşap Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI
Ahşap Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI
1. MOBİLYA İMALATI
Tanımı: Mobilya imalatçısının sahip olduğu, mobilya üretim yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.
Amacı: Ahşap Teknolojisi alanında mobilya imalatı mesleğinin gerektirdiği mobilya üretim yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
2. MOBİLYA DÖŞEME
Tanımı: Mobilya Döşeme imalatçısının sahip olduğu, mobilya döşemesi ve imalatı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.
Amacı: Ahşap Teknolojisi alanında mobilya döşeme imalatı mesleğinin gerektirdiği mobilya döşeme yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
3. AHŞAP ÜST YÜZEY
Tanımı: Ahşap üst yüzey meslek elemanının sahip olduğu, ahşap ürünlerin ve mobilyaların üst yüzey işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.
Amacı: Ahşap Teknolojisi alanında ahşap üst yüzey mesleğinin gerektirdiği üst yüzey yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
4. AHŞAP SÜSLEME
Tanımı: Ahşap süslemecinin sahip olduğu, ahşap ürünlerde süsleme resmi, oyma, tornalama ve kakma üretim yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.
Amacı: Ahşap Teknolojisi alanında ahşap süsleme mesleğinin gerektirdiği oyma, tornalama ve kakma üretim yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
5. AHŞAP İSKELET İMALATI
Tanımı: Ahşap iskelet imalatçısının sahip olduğu, ahşap iskelet üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.
Amacı: Ahşap Teknolojisi alanında ahşap iskelet imalatı mesleğinin gerektirdiği iskelet üretim yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
6. AHŞAP DOĞRAMA
Tanımı: Ahşap Doğrama imalatçısının sahip olduğu, ahşap doğrama üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.
Amacı: Ahşap Teknolojisi alanında ahşap doğrama imalatı mesleğinin gerektirdiği doğrama üretim yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
7. AHŞAP YAT VE TEKNE İMALATI
Tanımı: Ahşap tekne imalatçısının sahip olduğu, ahşap tekne resmi, tekne iskeleti, kamara üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.
Amacı: Ahşap Teknolojisi alanında ahşap tekne imalatı mesleğinin gerektirdiği çizim, üretim yeterliliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.


BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI VE DALLARININ MESLEK TANIMLARI
SEKTÖR
BİLİŞİM
ALAN
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ALANIN TANIMI
Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI
Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI
1. BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, arıza giderme ve kontrol sistemleri devreleri yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2. AĞ İŞLETMENLİĞİ
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3. VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu,veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.
4. WEB PROGRAMCILIĞI
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek,amaçlanmaktadır.


ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI VE DALLARININ MESLEK TANIMLARI
SEKTÖR
ELEKTRİK VE ENERJİ, ELEKTRONİK VE OTOMASYON
ALAN
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
ALANIN TANIMI
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI
1. BOBİNAJ
Tanımı : Bobinajcının sahip olması gereken elektrik motorlarının bakımı, onarımı ve transformatörlerin imalatını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Çeşitli, elektrik motorlarının bakım onarımını yapma ve transformatörlerin imalatını yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek.
2. BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİSİ
Tanımı: Büro makineleri teknik servisi elemanının sahip olması gereken, fotokopi, priport, faks makineleri, nokta vuruşlu yazıcı, yazarkasa, yazıcı, para sayma vb. cihazlar kullanma, elektrik-elektronik, mekanik arızalarını tespit etme ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Büro makinelerinin kullanımını, bakımını ve her türlü arızasını bulup hatasız onarabilme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek.
3. ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ
Tanımı: Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.
4. ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ
Tanımı: Elektrikli ev aletleri teknik servis elemanının sahip olması gereken, ev ve iş yerlerinde; soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik, kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik, kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajına yapma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek.
5. ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR BAKIM ONARIM
Tanımı : Elektromekanik taşıyıcılar bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, canlı, cansız materyali kapalı ya da açık alanda düşey, yatay veya eğimli olarak taşıyabilen asansör, yürüyen merdiven, yürüyen yol ve vincin emniyetli ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlama yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe her tür canlı, cansız materyali kapalı ya da açık alanda düşey, yatay veya eğimli olarak taşıyabilen asansör, yürüyen merdiven, yürüyen yol ve vincin emniyetli ve işlemesini sağlayacak, bakım ve onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.
6. ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM
Tanımı : Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, fabrika, atölye vb. işletmelerdeki sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.
7. GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ
Tanımı: Görüntü ve ses sistemleri servis elemanın sahip olması gereken, ışıklandırma sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Görüntü ve ses sistemleri ile ışıklandırma sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemleri için gerekli mesleki yeterliklere sahip teknik elemanları yetiştirmek.
8. GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Tanımı : Güvenlik sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, yangın algılama, CCTV (kapalı devre güvenlik sistemleri), soygun alarm, geçiş kontrol sistemleri ile ilgili tüm işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Binalara ait yangın algılama, CCTV (kapalı devre güvenlik sistemleri), soygun ihbar, geçiş kontrol sistemleri tesisi, kurulum, bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.
9. HABERLEŞME SİSTEMLERİ
Tanımı: Haberleşme sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, mobil iletişim cihazları, telli haberleşme sistemleri, uydu ve yerel anten sistemlerinin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Elektrik-elektronik sektörünün haberleşme sistemleri dalında ihtiyaç duyulan yeterliklere sahip kalifiye teknik elemanlar yetiştirmek.
10. OTOMASYON SİSTEMLERİ
Tanımı : Otomasyon sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, otomatik kumanda, hidrolik- pnomatik, PLC , servo motor, robot kolları, mikro denetleyici ve scada sistemlerinin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe, otomasyon sistemlerinin bakım ve onarımını yapma yeterliklerine sahip nitelikli teknik elemanlar yetiştirmek.
11. YÜKSEK GERİLİM SİSTEMLERİ
Tanımı: Yüksek gerilim sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, yüksek gerilim tesislerinin, iletim, dağıtım ve koruma sistemlerinin kurulumu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe yüksek gerilim sistemlerinin güvenli ve emniyetli bir biçimde kurulum, bakım ve onarımını yapabilecek yeterliklere sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.


RADYO-TELEVİZYON ALANI VE DALLARININ MESLEK TANIMLARI
SEKTÖR
İLETİŞİM-MEDYA
ALAN
RADYO-TELEVİZYON
ALANIN TANIMI
Radyo-Televizyon alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI
Radyo-Televizyon alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI
1. GRAFİK-ANİMASYON
Tanımı: Grafik animasyoncunun sahip olması gereken, bir proje çerçevesinde, sanal ve gerçek nesnelerin tasarımını yapma, tasarımları üç boyutlu olarak canlandırılma ve canlandırmayı izlenebilir gösteri olarak hazırlama yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı:Grafik-animasyon mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2. RADYO-TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
Tanımı: Radyo-Televizyon programcısının sahip olması gereken, kuruluşlar ve yapım şirketlerinde program yapım öncesi, çekim aşaması ve çekim sonrasında içerik ve idari işleri yürütme, temel düzeyde teknik cihazları kullanma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Yapım-yayın elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3. KAMERAMANLIK
Tanımı: Kameramanın sahip olması gereken, araç-gereçleri kullanarak stüdyo, çekim platosu ve çekim yapılabilecek her yerde ekip çalışması içerisinde görüntüleri kamera ile kaydetme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Kameramanlık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
4. TEKNİK YAPIM YAYIN
Tanımı: Teknik yapım, yayın elamanının sahip olması gereken, radyo-televizyon ve prodüksiyon kuruluşları ile organizasyonlarda kurgu yapma, ses ve ışık cihazlarını kullanma, yönetmenin talimatlarına göre teknik işleri yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Teknik yapım, yayın elemanının yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



Yunus Emre Cad. Kanalboyu Merkez Malatya 44300 Türkiye


0 422 321 10 87

0 422 325 33 32


http://www.skoeml.k12.tr
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 05:21


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al