|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
05-20-2008, 01:03 | #1 |
Sanki Sevinçtir/ Kelimelerle Oynamak
Sanki sevinçtir/kelimelerle oyalanmak Kolla beni, ağrısına göz yumduğum karanlık Elemin çığlığında feryadı getiriyor Sana korku birikiyorum, ellerin düşerken önüme Kollarımı yaralıyor, kör bıçak, uykusuzluk. Gözlerim, gözlerim keskindir oysaki Çizerken dalları sayfalara, mevsim oluyor. Gün batımından ötedir, ötelerde saklı olan Düş çığlığı, düşünü kurdur zihnime Sevim pınarları coşarken, erinç at sabaha. Sana uykulu nöbetlerde, uykusuz aşklar biriktim I. Bir sigara müstevlidir şimdi yaşamak, cinnet arzusunda Üşüşürken başıma karanlık sabah bil beni rüyalarında Düştüğümün sesi, fırtına ertesi, sabaha ayazken Sana düşmüş cemre, gördüm tanırken seni peronda Muaf tuttum hüzünleri/yüzümün kaskatılığı Yumuşarken yağmurunda/sağanak tanı beni. Bildim seni, anlaşırken depremler sana Faylarını dikmeye geldim/gör beni. II Hayat, boşanırken kitabımda, araf, sancılar salgın oldu çepeçevre Çerçevele, hayatın kıyısında giderken, uçuruma yuvarlanan gün Ötelidir yurdumda, üç divit bir hokka, kalemimi kırdı karanlık Ayaklarımdan boşanırken uyku, senin için salın/cak kurdum göğe Gözlerim kanlı bir liman, gezindirirken düşleri içimde hayal Deniz olur gözlerin, yağmur, kar, fırtına, boran olur sebebim Sorma beni çıkmaza, peşinde sürüklenen gölge gibi Uzak ama yakın, sen ama değil, tekil ama çoğul, uzun ve ya değil. Peşine düş/tüm, aklım körken zamana, zamanım akrep kıskançlığında Üzüyor yelkovanı bulamış yalnızlıklara. III Uzun olan yollarda bilirim, gözlerim yüzerken sessizlikte Tenhalaşan sokaklarda ayak seslerini, içtiğim çıkmaz geceleri Sonra zulamda, ahir özlemim, hasret yumağım, varken ellerimde Resimleşen düşler serdim önüne/ kahırken isyanı topladım. Boşalırken ellerim sağanakta/tipiden gözlerimde bohemleşir ses Tepetaklak dökülür önüme, dilim bin düğüm, cümlelerine düşerken Kaldırma beni, yakaladığım en derin sözde, oturuyorum haline. Şimdi muaf/tut zamanı çıngırak/gibi göklerinde seslenirken Sana cümlelerin derinliğinden bin anlam…/gölgelerini izlerken Minarelerin uzayan azametiyle, mabedine ezcümle olsun diye Aşkın ihtişam güzelliğini ve de doldurduğum sayfalarla geliyorum Biriktim, bu yalnızlık, senden erte kalan dünyada, varlığın gibi Yıldırım gibi, düş gibi, güzel gibi, sevinç gibi, neşe gibi… Aydınlıklarla dolsun. Arala kapıyı, ışığa tutturduğum bakışım Girsin münzevi odana. Bilal Can |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|