![]() |
|
Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada . |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, 9 kişi ve firmaya 1'er yıl süreyle ihalelere katılma yasağı getirdi. Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre, Karabük Eskipazar Devlet Hastanesinin ihalesine katılan, ''Armed Bilişim Hizmetleri İnşaat Taahhüt Medikal İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi'' ihalelerden men edildi. Ankara Ticaret Odasına kayıtlı şirket, yapılacak olan ihalelere katılamayacak. Sağlık Bakanlığı tarafından 1'er yıl süreyle yasak getirilen diğer firmalar da şunlar: ''Karabük Eskipazar Devlet Hastanesinin ihalesine katılan Ankara Ticaret Odasına kayıtlı Gökay İnşaat Temizlik Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi ile ortağı Cavit Kantekin, MBC Eğitim Danışmanlık Turizm Emlak İletişim Bilişim Bilgi ve Yönetim Sistemleri Organizasyon Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Ergün Kibar (Ankara Ticaret Odası), Eken Petrol İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mete Medikal Temizlik ve ortağı İsmail Tümen (Karabük Ticaret ve Sanayi Odası), Pera Medikal İhracat İthalat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi (İstanbul Ticaret Odası), İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihalesine katılan Formed Tıbbi Malzeme Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi (İstanbul Ticaret Odası), Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünün ihalesine katılan Artı-İmir Özel Sağlık Kimya Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi (Adana Ticaret Odası), İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihalesine katılan Özgün Kimyevi Madde Tıbbi Malzeme Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile ortağı Kürşat Özgün (İstanbul Ticaret Odası)'' -4734-4735 SAYILI KANUNLAR- 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ''yasak fiil veya davranışları'' düzenliyor. Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor: ''Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek. -İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak. -Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek. -Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.'' -YASAK KALDIRMA- Bu arada, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı ''Menekşe Ticaret (Naime Ak)'' hakkında daha önce verdiği ihale yasağını kaldırdı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince verilen ve 7 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren, 1 yıl süreyle bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmama yasağı, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin kararına istinaden, bakanlık makamının onayı ile kaldırıldı. aa |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|