06-16-2008, 16:30 | #1 |
Puf Böreği
Malzemeler
1 yemek kaşığı toz maya 6 su bardağı un 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 2 su bardağı lor peyniri 1 su bardağı beyaz peynir Yarım demet maydanoz ya da dereotu Kızartmak için; Sıvıyağ Yemeğin Tarifi Toz mayayı 1 su bardağı ılık suyun içerisinde eritin. Tuz, sıvıyağ ve un ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun kabarması için 20 dakika dinlendirin. Bu arada peynirli harcı hazırlayın. Lor peynirine, ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz (ya da dereotu) karıştırın. Bu arada kabaran hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölün. Un serperek bir tatlı tabağı büyüklüğünde yufkalar açın. Her yufkanın içine peynirli harcı paylaştırın. Yarım daire şeklinde kapatarak, açılmaması için kenarlarını bastırın. Kızartma tenceresinde sıvıyağ kızdırın. Börekleri önlü arkalı kızartarak sıcak sıcak servis yapın. Yemekçinin notu: Sahurda zaman kazanmak için börekleri akşam kızartıp, sahurda fırında ısıtarak servis yapabilirsiniz. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|