Alabalık Köftesi
Malzemeler
Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4
2 Adet alabalık
1 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurta
2 Dilim ekmek
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı - Alabalıkları temizleyip haşlayın.
- Deri ve kılçıklarını ayıklayın.
- Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.
- Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın.
- Ayıkladığınız balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını parçalara ayırarak şekil verin.
- Bir tavada zeytinyağını kızdırıp köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
|
lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
SonForum.org 2007-2025