sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Alternatif Tıp (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=267)
-   -   Sık Kullandığımız Baharatlar Ağaç mı Bitki mi? (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=27127)

Hasret 01-15-2009 01:25

Sık Kullandığımız Baharatlar Ağaç mı Bitki mi?
 




Sık Kullanılan Baharatlar
Karanfil Ağacı

Mersingiller familyasındandır.Yağmurlu sıcak ayların hakim olduğu bir iklimde yetiştiğinden sürekli yeşildir. Karanfil ağacının boyu 10-20m uzunluğundadır. Yaprakları eliptik veya geniş mızrak şeklinde, kenarları düz, derimsi, karşılıklı olarak dizilmiş olup 2-3cm uzunluğunda bir sapa sahiptir. Çiçekleri sap ucunda demet şeklinde 10-15 adeti bir arada, beyazımsı pembe veya beyazımsı sarı renktedirler.

Yetiştirildiği Yerler: Anayurdu Endonezya olup günümüzde ise daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir.Türkiye’de ancak seralarda veya evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Toplanması-Kurutulması: Karanfil çiçeklerini açmadan önce tomurcuk halinde iken toplanır, güneşli, havalı yerde kurutularak kaldırılır. Kurutulmuş karanfil goncasına kısaca Karanfil denir.


Saat: 02:27

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025