sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Hamur İşleri (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=218)
-   -   Milföy Hamurlu Güveç (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=17238)

tomqoliq 06-16-2008 16:17

Milföy Hamurlu Güveç
 
Malzemeler
150 gr kuşbaşı bonfile et
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet orta boy havuç
1 adet çarliston biberi
1 diş sarmısak
1 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet çalı fasulye


Yemeğin Tarifi
Bir kaba soğan ve biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencereye yağı koyarak içerisine biber, soğan ve sarımsak ilave ederek karıştırın. Başka bir kapta etleri haşlayıp tencereye koyarak biraz karıştırın. Havuçları ve fasulyeleri doğrayarak tencereye ilave edin. Suyunu ekleyin.
Kısık ateşte defne yaprağını kaynatın. Etler pişmeye yakın patatesi ve pirinçi koyun. İçerisine tuz ve karabiber ilave ederek güveç kabına boşaltın. Patlıcanları yağda kızartarak yemeğin üzerine serpiştirin. Milföy hamurunu merdaneyle biraz açarak kenarlarını yuvarak hale getirin. Güvecin kenarına tutmaması için yumurta sarısı sürün.
Hamuru üzerine kapatın. Kalan yumurta sarısını da hamurun üzerine sürerek güveci fırına verin. Hamur kızardığında fırından alarak pilav ile sıcak olarak servise sunun.

_SoN_ 06-16-2008 16:18

süper olur valla :)

tomqoliq 06-16-2008 16:21

ee yaparz bi ara :D

_SoN_ 06-16-2008 16:27

bende yerim ama kimseye bırakmam :V

tomqoliq 06-16-2008 16:28

:D ye afyt olsn sndn mi sakncaz 5 tepsi yaparz :F


Saat: 10:08

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025