Kızartma için faydalı bilgiler
* Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
* Kızartmayı bol yağda yapmak gerekir. Bu suretle besinin havayla teması önlenir.
* Kızartmaya başlamadan yağın tütmesini beklemeyin. Beklemek yağın yanmasına neden olur.
* Tereyağında kızartma yapacaksanız ve yağınız sürekli kararıp yanıyorsa içine bir-iki damla sıvı yağ katın.
* Patates kızarırken fazlasıyla yağ çeker. Bunu önlemek için patatesleri kızgın tavaya atmadan önce süt dolu bir kabın içine koyun. Hem yağ çekmez hem de lezzetli olur.
* Herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra, yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız bu yağı ince bir süzgeç veya ince bir tülbentten süzün
|