sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Mutfakta Püf Noktalar (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=215)
-   -   Kızartma için faydalı bilgiler (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=14221)

morciii 05-10-2008 15:55

Kızartma için faydalı bilgiler
 
* Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
* Kızartmayı bol yağda yapmak gerekir. Bu suretle besinin havayla teması önlenir.
* Kızartmaya başlamadan yağın tütmesini beklemeyin. Beklemek yağın yanmasına neden olur.
* Tereyağında kızartma yapacaksanız ve yağınız sürekli kararıp yanıyorsa içine bir-iki damla sıvı yağ katın.
* Patates kızarırken fazlasıyla yağ çeker. Bunu önlemek için patatesleri kızgın tavaya atmadan önce süt dolu bir kabın içine koyun. Hem yağ çekmez hem de lezzetli olur.
* Herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra, yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız bu yağı ince bir süzgeç veya ince bir tülbentten süzün

kAcAhK 05-10-2008 15:57

ama abla kızartmanın faydası yokki besindeki bütün etkenleri öldürüyo ki..

morciii 05-10-2008 16:15

ona kalırsa herşeyi pişirmeden yememiz lazım muhi tüm besinlerin piştikten sonra besin değeri ölür o yuzden az pişirin diyor doktorlar...

neyseee yaa Allah sağlık versin

kAcAhK 05-10-2008 16:17

amin de bu doktorlara göre biz ineğiz o zaman otmu yicez bi ya offfff...:F

MetinCeylan 05-10-2008 17:20

muhi ne bulduysan yiyeceksin:F:D

NOYAN 05-10-2008 19:35

Alıntı:

* Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
bunu öğrendiğim iyi oldu, sağolasın.

morciii 05-11-2008 00:27

rica ederim ne demek


Saat: 02:38

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025