Power Plate nasıl çalışıyor?
Power Plate nasıl kullanılıyor? Power Plate'in faydaları nelerdir? Kimler Power Plate yapmamalı? Nelere dikkat etmeli?Titreşimli bir platformun üzerinde tüm spor egzersizlerinizi yapıyorsunuz ve kaslarınız üç kat daha fazla çalışıyor. Siz ise hiç yorulmuyorsunuz. Uygulanması haftada üç gün, 30’ar dakika öneriliyor. Vücudunuzun her bölgesi bu spor ile çalışıyor. İdeal, değil mi? O zaman pudra.com’un sizler için hazırladığı Power Plate dosyasını hemen okuyun. Minimum eforla maksimum sonucu elde edin!
Power Plate nasıl yapılırPower Plate, verdiği titreşim ve bu titreşimlerin ivmeleri sayesinde kasların çalışmasını sağlayan bir alet. Aletin titreşimli tabanı, aslında aynı step tahtaları gibi kullanılıyor. Bunun üzerinde yaptığınız her bir farklı egzersiz farklı kaslarınızın sıkışmasına ve farklı kas gruplarınızın normalden çok daha fazla çalışmasına yardımcı oluyor. Power Plate aleti üzerinde yaptığınız egzersizler ‘nefes nefese’ kalmadan kalça, bacak, karın gibi birçok kasınızı ekstra çalıştırmanıza destek oluyor. Çünkü burada verilen titreşim kaslarınızın normalden üç kat daha fazla çalışmasına neden oluyor.
Power Plate aleti nasıl kullanılıyor?İşleyiş şu şekilde: önce aletin üzerine çıkıp eğitmeniniz eşliğinde pozisyonunuzu alıyorsunuz. Yine uzman kişi titreşimin şiddetini ve egzersizin süresini ayarlıyor. Ardından titreşim geliyor ve siz de egzersizlerinizi bu titreşimin üzerine uygulamaya başlıyorsunuz. Genelde her 45 saniye pozisyon değiştirerek vücudunuzun farklı bölgelerini çalıştırıyorsunuz.
Power Plate’in faydaları* Kasların güçlenmesi: her kas ve kas grubu güçlenir* Selülitlerde azalma: Bu titreşimli platform vücudun su tutmasını azaltır ve yağ hücrelerini ortadan kaldırır.* Kan dolaşımını düzenler: Platformdan verilen titreşimler kan dolaşımını harekete geçirir ve hücreleri besler. Bu durum toksinlerden arınma ve kas gerilimleri açısından da faydalıdır.* Kardiyovasküler faydalar: Düzenli ve doğru uygulanması kalp sağlığı açısından da faydalıdır.* Kemiklerin güçlenmesi: Yapılan araştırmalar düzenli olarak uygulandığında (yani haftada 30 dakikadan üç seans olarak) kemik yoğunluğunda artış olduğunu ortaya çıkarmış. Dolayısıyla osteoporoz, yani kemik erimesi için de faydalıdır.
Kimler Power Plate yapmamalı?* Hamile kadınlar ve yeni doğum yapanlar: Yeni doğum yapmış kadınların bu aleti kullanmadan önce perine bölgelerinin tekrardan kas yapmasını beklemeleri gerekir. Aksi takdirde idrar kaçırma riski vardır.* Stent takılmış insanlara önerilmez.* Damar hassasiyeti ve rahatsızlıkları olanlar için tavsiye edilmez.* Kas problemleri yaşayanlar mutlaka doktora danışmak durumundalar.* Aşırı titreşimden dolayı fenalaşanlar olabilir; onlar için de tavsiye edilmez.Nelere dikkat etmeli?Dikkat etmeniz gereken en önemli şey susuz kalmamanız ve vücudunuzun hidrasyonunu mutlaka sağlamanızdır. Aynı şekilde her spor yaparken dikkat ettiğiniz gibi Power Plate yaparken de beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.Eğer az önce saydığımız Power Plate için uygun olmayan durumlarınız varsa, bu aleti kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.Power Plate nedir hakkında daha çok bilgi burada