sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-21-2010, 11:03   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Pendik Kaynarca Şevket Sabancı Lisesi

KAYNARCA ŞEVKET SABANCI LİSESİ

Okulumuz 1995- 1995 eğitim öğretim yılında Pendik Alt Kaynarcada bulunan Yıldırım Beyazıt İlk Öğretim Okulunun bahçesindeki dört derslikli Pre- Fabrike binada 90 öğrenci ile Eğitim ve Öğretimine başlamış iki yıl sonra yine,Alt Kaynarcada bulunan Öğretmen Evleri İlk Öğretim Okuluna taşınmış, İlk Öğretim Okulu sabahçı,Lise öğlenci olmak üzere yaklaşık 250 öğrenci ile bu şekilde 1999- 2000 eğitim öğretim yılının birinci yarısına kadar devam etmiştir.Daha sonra Üst Kaynarca Fevzi Çakmak Mahallesinde yapılan ve bu günkü adı Ertuğrul Gazi İlk Öğretim Okulu olan, 33 derslikli binaya 1999-2000 Eğitim Öğretim yılının başlarında taşınmış,söz konusu binada bir buçuk yıl mustakilen Eğitim Öğretim yaptıktan sonra, aynı binada İlk Öğretim Okulu Eğitim Öğretime açılınca okulumuz yine binasız kalmıştır.Bunun özerine yapılan çalışmalar sonucunda, aynı mahallede bulunan Şevket Sabancı İlk Öğretim Okulunun Bakanlıkça kapatılıp öğrencilerinin Ertuğrul Gazi İlk Öğretim Okuluna nakledilmesi sağlanmış ve böylece boşalan Şevket sabancı İlk öğretim okulu binası Kaynarca Lisesine verilmiştir.15 Eylül 2001 tarihi itibarı ile okulumuzun mevcut binada Kaynarca Şevket Sabancı Lisesi olarak Eğitim Öğretimini sürdürmesi sağlanmıştır. 2007-2008 eğitim öğretim döneminde okulda bulunan sınıflara göre öğrenci dalgımıise 1.sınıf 637,Lise 2. sınıf 414,Lise 3. sınıf 350,Beklemeli 598 olmak üzere toplam 1998 öğrenci bulunmaktadır.Okulumuz mahalli imkanlarla ve bakanlık tahsisleri ile bina ders araç gereç,ve bilgisayar donanımı bakımından kendine yeter hale getirilmiştir.Okulumuzda, bir fizik laboratuarı,bir kimya- biyoloji laboratuarı,bir den çok amaçlı salon ve bir kütüphane bulunmaktadır.Okul bahçesi öğrencilerin faydalanacağı şekilde organize edilmiştir.Bunlar iki basketbol sahası,iki voleybol sahası ve bir mini futbol sahasından ibare olarak öğrencilerimiz yararlanmaktadırlar. Seyyar hentbol kaleleri ile sahanın her köşesinde hentbol oyunu oynanmaktadır. Okul kantini açılmış olup, öğrencilerin en iyi bir şekilde yararlanmaları sağlanmaktadır. Bu şekilde büyümenin bir yıl veya iki yıl daha devam etmesini beklemekteyiz. Okulumuz bilgisayar ağı ile donatılmıştır. Bütün bilgilere her idareci rahatlıkla ulaşıp bilgi akışını sağlaya bilmekte ve bilgileri kendi odasında kontrol edebilmektedir. Okul kamera sistemi ile kontrol altına alınmıştır. Koridorlar ve okul bahçesi güvenlik açısından sürekli izlenmekte gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır

Tel: 0 (216) 396 16 73 Faks: 0 (216) 396 03 74 E-Posta[email protected]
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)