01-28-2009, 01:12 | #1 |
Patlıcanlı Kuzu Bifteği
Malzemeler : 4 patlıcan 600 gr kuzu bifteği 4 domates 1 soğan 2 diş sarmısak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Maydanoz HAZIRLANIŞI: Patlıcanları alacalı şekilde soyup 1,5 cm kalınlıkta ve uzun oval şeklinde dört dilim halinde kesin. Acısını Patlıcanları alacalı şekilde soyup 1,5 cm kalınlığında ve uzun oval şekilde dört dilim halinde kesin. Acısını almak için tuzlayıp 15 dakika bekletin. Diğer yanda soğanı ince ince doğrayın, domatesleri soyup tavla zarı şeklinde doğrayın. Maydanoz temizleyin ve ince ince kıyın. Kuzu bifteklerini dört parçaya kesip döverek inceltin. Soğanları iki çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Domates parçalarını ekleyip 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve ezilmiş sarmısağı ilave edip sıcakta bekletin. Patlıcanları bol suda yıkayıp iyice süzün. Kalan zeytinyağıyla, patlıcanları tavada kızartın ve üzerlerine tuz, karabiber serpin. Etleri tavada veya ızgarada kızartarak pişirin. Sıcak patlıcanları servis tabağına dizin. Üzerine domates ezmesi dökün ve etleri yerleştirin. En üste maydanoz serpip sıcak olarak servis edin. |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|