ON ŞİŞE VİSKİ BANA MISIN DEMİYOR
DIŞ HABERLER Edinsburg Üniversitesi bilimadamlarının alkolün değişik canlıların vücudlarındaki etkileri üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre canlılar arasında alkole en dayanıksız vücuda sahip olan canlının kaplumbağalar ve koyunlardan sonra insanın olduğu ortaya çıktı.İnsanın sindirim ve dolaşım sistemi organlarının alkole karşı çok dayanıksız ve hassas olduğunu belirten bilimadamları hiç sarhoş olmayan canlıların ise aslanlar,kaplanlar,kutup ayıları ve akbabalar olduğunu yapılan araştırmalar sonucunda tespit ettiklerini belirttiler.Yapılan deneylerde hergün düzenli olarak yemeklerden sonra 10 litre viski ile aynı ölçekte alkol verilen aslanların karaciğerlerinde en ufak bir rahatsızlık belirtisine rastlanmazken,kutup ayılarının 15.şişeden sonra çakırkeyflik belirtileri göstermeye başlaması dikkatlerden kaçmadı.Özellikle kutup ayılarının viski dolu kapları su içer gibi içmesi ise komik anların yaşanmasına neden oldu.
OLAYIN BİLİMSEL NEDENLERİ
Bunun nedenini soran basın mensuplarına açıklama yapan Prof.David Kenneth: ''Aslanlar,kutup ayıları,kaplanlar ve akbabalar çok zor şartlarda yemek bulan ve beslenen canlılar.Hepsi etobur olduğu için sindirim sistemleri insanlara ve otobur canlılara oranla çok daha güçlü ve ergonomik.Düşünün bu hayvanlar üzerinde binlerce hastalık olan kurtlanmış leşleri bile yiyebiliyorlar çok zor durumda kaldıkları zaman.O kadar güçlü mide asitleri ve karaciğer enzimleri varki bu mikropların hepsi asit yüzünden midelerinde ölüyor.Aynı eti insan yese yarım saat içinde ölürken,bu hayvanlara birşey olmuyor.Çok sert kemikler ve hayvan kılları bile bu hayvanların mide asitlerine ve sindirim sistemlerinin gücüne dayanamayıp,eriyor.Bu hayvanlar aynı zamanda dünyanın en az hastalanan canlıları.Özellikle akbabaların dünyada kanser olmayan tek canlı olduğu biliniyor.
İnsan alkol aldığı zaman bu madde,mide ve bağırsaklardan kana karışır ve karaciğerde metobolize edilir.Çoğu insanda az alkol bile birçok hastalığa neden olur ve halk arasında bira göbeği denilen alkole bağlı toksik yağlanmaya neden olur.Çünkü insan karaciğerinin kapasitesi alkolü işlemeye yetmez,ancak alkolü yarısı zehir,yarısı işlenmiş yağ olarak tutmaya yeter insan karaciğerinin yapısı.Oysa aslanlar,kaplanlar ve kutup ayılarının vücudlarının önemli bir çoğunluğu insanlarınki gibi yağdan değil kasdan oluşur.Mide ve bağırsak zarları çok kalın,safra enzimleri çok güçlüdür.Karaciğerleri ise insanınkinin iki katı büyüklüktedir.İnsanda var olmayan yüz tane daha enzim salgılar bu organlar.Bu hayvanlar milyonlarca yıldır zor şartlarda yaşayıp,leş ve etle beslendiklerinden karaciğerleri,en zor şartlara bile evrimleşerek adapte olmuştur.'' dedi.
alıntıdır
bu nedenle kaynak ta yok