sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > İNTERNET KAFECİLER FORUM > Teknoloji - Bilim
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi Forumları Okundu Kabul Et


Teknoloji - Bilim Teknolojiyle ve bilimle ilgili haberler, araştırma konuları burada

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-08-2009, 16:05   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart Network video açık arayüzü forumu

Network video açık arayüzü forumu
ONVIF’in ilk toplantısı ABD’de Washington D.C’de gerçekleştirildi.
Network Video Açık Arayüzü Forumu (Open Network Video Interface Forum - ONVIF), network video ürünleri arayüzü için açık ve global bir standart geliştirme konusunda önemli bir adım attı
18 yeni üyenin katılımıyla genişleyen ONVIF’in ilk toplantısı ABD’de Washington D.C’de gerçekleştirildi.

Toplantıda, ONVIF’in çekirdek şartnamesinin 1.0 sürümü tanıtıldı.
ONVIF (Network Video Arabirimi Açık Forumu), 5 Aralık 2008 tarihinde üyeliğe kabul ettiği 18 yeni kuruluşla, büyümeye devam ediyor. Bu 18 yeni kuruluş, foruma katılmakla standardın geliştirilmesi sürecine etkin bir biçimde katılabilecek.
Farklı seviyelerde katılım sağlamak amacıyla çeşitli üyelik sınıfları oluşturan ONVIF, Cieffe S.P.A, Hikvision Digital Technology, IndigoVision Ltd. ve Panasonic Corporation System Solutions firmalarının foruma tam üye olarak katıldıklarını açıklarken, güncel üye listesine www.onvif.org adresinden ulaşılabileceğini duyurdu.
ONVIF Yönetim Kurulu Başkanı Jonas Andersson, yaptığı açıklamada, yeni üyelerin ONVIF’e getirdiği kaynak ve deneyimlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirtirken; network video ürünleri için uluslararası bir standart oluşturmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Andersson, “Şimdiye kadar ki deneyimlerimizden yola çıkarak, üye sayısımızın önümüzdeki aylarda hızlı bir şekilde artmasını bekliyoruz” dedi.
ONVIF’in, 3-4 Aralık 2008’de Washington D.C.’de gerçekleşen, ilk üye toplantısına güvenlik sektörünün ilgisi büyük oldu. 60’ın üzerinde firmadan 93 kişinin katıldığı toplantıda, maddeler detaylı olarak incelenerek ONVIF çekirdek şartnamesinin 1.0 (ilk) sürümü tanıtıldı. Katılımcılara ayrıca, ONVIF’in organizasyon yapısı, etkinlikleri ve üyelik olanakları aktarıldı.
Home adresinden indirilebilen teknik şartnamenin 1.0 sürümü, network video ürünleri arasındaki iletişim için standart prosedürleri tanımlıyor ve farklı üreticilerin ürünleri ile bir network video sistemi kurulabilmesi için ortak ve iyi tanımlanmış bir arayüz kullanımına imkan veriyor. Bu arayüzler, yerel veya uzak networkteki cihazların algılanması, cihaz yönetimi, görüntü konfigürasyonu, network konfigürasyonu, gerçek zamanlı video ve ses akışı, alarm yönetimi, video içerik analizi, PTZ kontrolu ve güvenlik ayarlarını içeriyor. Şartnamede ayrıca, uygulama arayüzleri için otomatik yazılım kodu üretilmesi için kurallar da mevcut. ONVIF teknik şartnamesi, forum ve üyeleri tarafından geliştirilmeye devam edecek.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 05:26


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog