Mevlana böregi (Konya mutfagi)
MALZEMELER:
1 çay bardagi yogurt, 1 çay bardagi zeytinyagi, Biraz su, Yarim limon suyu, Biraz Tuz Alabildigi kadar un, (Ayrica içi içir yarim kilo kadar zeytinyagi ile karismis tereyagi);
YAPILISI:
Bu malzemelerin hepsi konur ve güzelce yogrulur. Küçük küçük bezeler ayrilir. Dinlenmeye birakilir. Diger tarafindan bir iki bas sogan yarim kilo kiyma, 1 demet maydanoz, biraz karabiber. Soganlar bir iki kasik zeytinyaginda kavrulur. Sonra kiyma da ilave edilerek kavrulur. Atesten indikten sonra maydanozu ilave edilir. Diger taraftan bezeler incecik açilir. Arasi yaglanir tekrar açilir tekrar yaglanir. Ve bir bohça seklinde dürülerek köselere iç konulur ve kapatilir. Ondan sonra sicak firina sürülür.
|