06-16-2008, 16:44 | #1 |
Meram Böreği
Malzemeler
1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Ilık Su 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 50 gr Margarin 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu Alabildiğince Un 1 Adet Yumurtanın Sarısı 100 gr Beyaz Peynir Tuz Yemeğin Tarifi Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu,yarım çay bardağı zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı limon suyunu alalım.Bu malzemenin alacağı kadar un ilave edelim.Tuzunu ayarlayalım.Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğuralım.Hamuru 3 eşit bezeye bölelim.Bezeleri düzgün ve pürüzsüz olacak şekilde yuvarlayalım.Üzerlerine nemli bir bez örtüp,15 dakika dinlendirelim. 3 adet bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.Bu hamurların üzerine erimiş margarin ve sıvıyağı karışımından sürerek,üst üste dizelim.Tepsi büyüklüğünde açalım.Yufkanın üzerine tekrar yağ karışımından sürelim.Bohça kapatır gibi kapatalım.Kare şeklini alan yufkayı bir süre bekletelim. Sonra tekrar açalım.Kareler keselim.Karelerin bir kenarına peynirkoyalım.İki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatalım.İki kenarını da çatalla bastıralım.Çok az yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürelim.200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip,servis yapalım. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|