Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü münasebetiyle İstanbul’daki camilere kurulan “Ne mutlu Türküm diyene” mahyasının indirilmesine destek verdi. Arınç, “Daha kapsayıcı olabilirdi. Eleştirilere katılıyoruz” dedi
Mahyalardan Arınç da rahatsız oldu
İstanbul’daki camilere asılan “Ne mutlu Türküm diyene” mahyasının indirilmesini desteklediğini açıklayan Başbakan Yardımcısı, “Daha kapsayıcı olabilirdi. Eleştirilere katılıyoruz” dedi.
Düşman işgalinin kurtuluşunun 86. yıl dönümü münasebetiyle İstanbul’un bazı camilerine asılan ’Ne mutlu Türküm diyene’, ’Önce vatan’, ’Ordumuza şükran borçluyuz’, ’Milli birlik esastır’, ’Kurtuluşun kutlu olsun’yazılı mahyaların apar topar geri sökülmesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vatandaşın destek verdiği mesajların kaldırılmasını yerinde bulduklarını söyledi. Bir televizyon kanalında soruları cevaplayan Arınç, Mahya konusuna da değindi.
’Bir takım mesajlar’
İstanbul’da bazı camilerdeki mahyalarda verilen mesajların “Kürt Açılım” çalışmalarına gölge düşürdüğü şeklinde haberler çıktığını belirten Arınç, cami mahyalarına İstanbul’un kurtuluş yıl dönümü nedeniyle bir takım mesajlar yazıldığını söyledi. Mahyaların ulusal günlerde İstanbul’da uzun zamandır uygulanan bir gelenek olduğunu anlatan Arınç, “Vecizelerin daha iyisi, kapsayıcısı mutlaka olabilirdi. Herkesi kapsayacak, kucaklayacak bir anlam ifade etmiyor diye eleştiriliyor, eleştirilere katılabiliriz” dedi.
İstanbul’un kurtuluşunun 86. yıldönümü çerçevesinde camilere asılan ‘güçlü Türk ordusu’nu vurgulayan mahyalardan Arınç da mutsuz oldu.
Yılmaz: Yazılan yazının sakıncası yok
Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, mahyalara yazılan yazıların bir sakıncası olmadığını, milli günler nedeniyle bu tür yazıların her zaman yazıldığını belirterek, “Kurtuluş yıldönümü nedeniyle mahyalara bu yazıların yazılmasında ne tür bir sakınca olabilir ki. Hiçbir sakınca yoktur. Ne mutlu Türküm diyene yazılmasında da bir aykırılık görmüyorum ben. Milli günlerde bu tür şeyler yapılıyor. Ayrıca caminin içine değil iki minare arasına yazılan yazılar. Zannedersem mahyaları Diyanet değil Vakıflar yazdırıyor” dedi.
Yeniçağ