sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Pratik Bilgiler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi Forumları Okundu Kabul Et


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-18-2009, 05:07   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart Lezzetli et pisirmenin püf noktalari

Lezzetli et pisirmenin püf noktalari


Eti daha lezzetli yiyebilirsiniz. Bazi ayrintilara dikkat etmeniz yeterli.








Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyag, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumusak olmasini saglar.

Asagidaki kurallara uyarak her zaman lezzetli biftekler, bonfileler, pirzolalar pisirebilirsiniz...

Öncelikle etleri nasil pisireceginize karar vermelisiniz. Biftekleri hizlica bir tavada ya grill’de ya da izgarada pisirebilirsiniz.

Etiniz ne kadar yagli olursa o kadar yumusak olur. Ancak kaloriler yüzünden çok endiselenmeyin, eti kendi yaginda pisireceginiz için yagini salacak ve böylece kalorisi de azalacaktir. Biftegin kenarinda serit halinde yag halkasinin olmasi da yemeginize lezzet katacaktir.

Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmis olmamasina dikkat edin. Ince et pisirken kurur ve sertlesir.

Bifteginiz 4 cm’den kalin ise biçakla üzerine küçük yariklar açin. Bu sekilde sicaklik etin içine de nüfuz ederek daha kolay pismesine yardimci olacaktir. Ayrica bu sekilde biftek pisirken içine dogru kivrilmaz.

Biftegi pisirmeden önce oda sicakliginda olmasina dikkat edin.

Tavayi ya da izgarayi etleri yerlestirmeden önce isitin.

Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyag, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumusak olmasini saglar.

2,5 cm kalinligindaki pirzola, biftek ya da t-bone pisirecekseniz öncelikle izgarayi isitin ve etleri yerlestirdikten sonra, sicakligi orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pisirin ve diger tarafini çevirin. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diger yüzünü 9 - 12 dakika kadar pisirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pismis biftek hazirlamis olursunuz.

Bonfile pisireceksiniz, geceden marine edip buzdolabinda bekletmenizde yarar vardir. Oda sicakligina gelen eti önceden isitmis oldugunuz izgara ya da tavay yerlestirin ve orta sicaklikta ters yüz ederek 7 - 10 dakika kadar pisirin. Bonfilenin genel olarak az pismisi tercih edilir.

Tenderloin ve madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz. 2,5 cm kalinligindaki filetoyu daha önceden isittiginiz tavaya yerlestirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pisirin. Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pisirin.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 23:12


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al