06-16-2008, 16:18 | #1 |
Krep Hamuru (Sufle) (24 Krep)
Malzemeler
2.5 çay fincanı un 5 yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış) 1.5 su bardağı süt 3/4 su bardağı su 1 tutam tuz TATLI KREPLER İÇİN 4 kaşık şeker vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir) Yemeğin Tarifi (Daha hafif, gevrek krepler için) Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır. Bunun için Fransız Mutfağında ?krep sufle? adıyla sunulmaktadır. Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın. Bu hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın. NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur. Tatlı olarak reçel, çikolata, meyveyle doldurulabilir ve çay-kahve yanında yenilebilir, Peynir, sosis, salam, mantar, karides, kıyma, sebze gibi tuzlu içlerle birlikte ise mükemmel bir yemek olabilir. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|