sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler Sağlıkla ilgili haber ve yorumlar burada.sorularınız sorunlarınız,tedavilerle ilgili bilgiler ,ağız ve diş sağlığı .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 07-30-2008, 10:56   #1
Kullanıcı Adı
tomqoliq
Standart kedi tüyü kist yapmaz!

Bir çok kişinin hamileliği yüzünden yada çocukları olduğu için kedisini terketmesinin nedeni kedi-köpek tüyünün kist yaptığı inancıdır.Oysa kedi tüyü kist yapmaz!

Kedi veya köpeklerle birlikte olduğumuzda elbette üzerimize tüy gelir. Günlük belli bir miktar tüy dökümü normaldir. Herhangi bir nedenle bu tüy yutulursa değişmeden bağırsaklar aracılığıyla atılır. Tüy boyutundaki yabancı bir cismin mide tarafından kan damarları aracılığıyla emilmesi imkansızdır. Solunum yoluna girdiğinde ise hapşırık, kaşıntı gibi etkilerle dışarı atılır. Kiste neden olan tüy değil, bir tür iç parazittir (echinococus) .
Çiğ et yemeyen köpeklerde asla bulunmaz. Parazit, kontrolsüz çiftlik hayvanlarında bulunur. Ve bu eti çiğ olarak yiyen kedi, köpeklere bulaşır.Kedi yada köpeğe enfekte olan hayvan, parazit yumurtalarını dönem dönem toprağa bırakır. Bu topraklarda yetişen sebzeler aracılığıyla (örneğin marul)evlere taşınır. Kontrolsüz sularla sulanan tarım ürünleri de bulaştırabilir.Bu sebzelerle bulaşması ihtimali parazit bulaşmış kedi yada köpekten bulaşma olasılığından çok daha fazladır.Zaten kedi yada köpeğinize parazitin bulaştığı çiğ çiftlik hayvanı eti yedirmiyorsanız bulaşma olasılığı yok denecek kadar azdır.
Bulaşmış olsa bile Parazit yumurtası tüye yapışır ve yutulursa tüy atılır ama yumurta kalır. Ve bu çok zayıf bir olasılıktır. İstatistiklere göre kist hayvan beslemeyenlerde çok daha fazla görülür. Nedeni ise bulaşma yollarının daha etkili olmasıdır.Mesela sebzelerin yıkanması esnasında tırnak aralarına giren parazit yumurtaları yutulabilir. Bu yüzden hastalık genelde ev hanımlarında görülür. Fastfood tipi gıdaların yenmesi risk taşır. Ayrıca kuruyan topraktan, kumdan toz taneleri aracılığıyla solunum yoluyla da alınır. Kedilerde gelişme olasılığı çok zayıftır. Beslenilen evcilde parazit yoksa, kontrolsüz çiğ et yemiyorsa “echinococus” diye bir sorunu kesinlikle olmaz ve tüyler de orada tüy yumakları oluşturmaz.
tomqoliq isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 11:28


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog