01-20-2009, 16:09 | #1 |
karpatka
Malzemeler:
Hamur: 2,5 çay bardağı su 50 g margarin 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 4 yumurta 2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu Dolgu: 3 poşet Dolgu Kreması 3,5 su bardağı soğuk süt 1 poşet Meyveli Sos Hazırlanması: Hamur: Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp kaynatın. Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin ve toplam 5 dakika çırpın. Hamur kabartma tozunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru krema torbasına doldurun. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dıştan içe doğru sıkarak 12 adet daire oluşturun.Önceden 200 ºC'ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin, sürenin sonunda fırın ayarını 150ºC'ye düşürün ve 45 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğutun ve her birini enlemesine ikiye kesin. Dolgu: Servisten önce dolgu kremalarını süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Meyveli sosu tarifine gore hazırlayıp soğutun. Kestiğiniz topların arasını dolgu kreması ve meyveli sos ile doldurun. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|