Kahve içmenin püf noktaları
Yemekten önce içilen bir fincan kahvenin tokluk hissi yarattığı ve diyabetlilere iyi geldiği belirtildi.
Doç. Dr. Şevki Çetinalp, doğal besinler açısından kahve gibi tarçının da insana yararlı en eski baharatlardan biri olduğunu vurguladı. Çetinkalp, “Tarçından fayda görülmesi için 1.5 çay kaşığı alınması gerekiyor. Açlık kan şekerine olumlu etki ediyor ve kötü kolesterolü düşürüyor" dedi.
DİABET RİSKİNİ AZALTIYOR
Çetinkalp, “Günde 2 veya daha fazla kafeinsiz kahve içilmesi tip 2 diyabet riskini azaltmakta. Aile öyküsünde diyabet olanlar ve şişmanlamaya başlayanlar için de faydalı. Yemekten önce de tokluk yaratır” dedi
|