sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler Sağlıkla ilgili haber ve yorumlar burada.sorularınız sorunlarınız,tedavilerle ilgili bilgiler ,ağız ve diş sağlığı .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 03-29-2009, 01:42   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart İçki içince yüzü kızaranlar dikkat!

İçki içince yüzü kızaranlar dikkat!
İçki içince yüzleri kırmızıya dönen kişilerin, gırtlak kanserine yakalanma olasılığı daha yüksek.
New York Times gazetesinin haberinde, içki içildiğinde kişide beliren, mide bulantısı ve çarpıntının eşlik ettiği yüz kızarıklığının, çoğunlukla ALDH2 adlı bir enzimde kalıtsal olarak getirilen kusurdan kaynaklandığı ve Doğu Asya halklarının üçte birinden fazlasının, bu özelliği taşıdığı belirtildi.

ABD'de yapılan bir araştırmanın yazarı ve Ulusal Alkolün Kötüye Kullanımı ve Alkolizm Enstitüsü araştırmacısı olan doktor Philip J. Brooks, söz konusu özelliğe yol açan genin iki kopyasına sahip kişilerde alkole verilen tepkilerin çok ağır olması nedeniyle bu kişilerin çok fazla miktarda alkol tüketemediklerini, ancak tek bir kopya bulunanların, çok fazla alkol alma potansiyeline sahip olduklarını söyledi.

Sonuçları PLos Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, genin tek kopyasına sahip kişilerin, enzimdeki bu kusur nedeniyle vücutta biriken asetaldehit toksinine tolerans geliştirebileceği belirtildi.

Araştırma, ALDH2 enziminde kusur olan ve günde iki kadeh bira tüketen bir kişinin, enzim eksikliğine sahip olmayanlara oranla gırtlak kanserine yakalanma olasılığının 6 ila 10 kat daha fazla olduğunu gösterdi.

Söz konusu enzim kusuruna sahip Japon erkekler üzerinde yapılan araştırmada da, bu erkeklerin, haftalık alkol tüketimlerini 16 kadehin altına düşürdüklerinde, gırtlak kanserine yakalanma olasılıklarının kaydadeğer biçimde azaldığı gözlendi.

Doktor Philip J. Brooks, yüzün içki içmeye başladıktan 10 ya da 15 dakika sonra kızarmasının, çok yüksek olasılıkla ALDH2 enziminin kusurlu olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 03-29-2009, 20:21   #2
Kullanıcı Adı
morciii
Standart

içki içenler kızarır zaten
morciii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 03:05


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog