|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
05-20-2008, 00:57 | #1 |
Herşey Boş Yalanmış..
Herşey boşmuş canım herşey yalanmış
Nazlı yarim senden uzakta ayrı kalınca Dünya neye yararki söylesen cana cananım Cananı canının yarinin yanında olmayınca Nehirler taşıpta sığmaz kabına DERYA olunca Yüce dağlara rüzgarlar esipte karlar yağınca Benim gönlüme yıldırımlar düşüp viran olunca Bilki olmadığından bilki yokluğundan sultanım Sırmalı kaftanlar giysense hakanlar olsanda Yedi düvele hükümetsen kılıçlar vursanda Nice ülkeleri kazanıpta topraklar alsanda Sarayların boşunadır gülyüzlü yar olmayınca Altından tabaklarda türlü yemekler yesen Dünyanın heryerlerini dolaşıpta gezsen Yüzbinlerce hatunları toplatıpta gelsen Hiçbiri gönlünü hoş etmezki yar olmayınca Hangi çiçekleri koklasan derlesende eline Ne şarkılar türküler dinlesen dolasan diline Altınlar servetler yığsalarda senin önüne Hiçbirini benim saymamki yarim olmayınca Ben kuru ekmeğe kuru soğana razı olurum yarimin yollarına topraklar taşlar olurum kerpiç evlerde bie yaşarım mutlu olurum Çünkü dünyanın endeğerlisi yarim olunca Guba hatunum nazlı yarim gonca gülüm Derdimin dermanı suna boylum a yarim Hiçbirşeyde gözüm yokki sensin tek hayalim Hırkayla çoban olurum yarim benim olunca Zindanlara atsalarda zulümleri yapsalar Yusuf misali kör kuyuların dibine atsalar Ellerinde kırbaçlarla sırtıma vursalar Hepsine razıyım yeterki yar benim olunca Ak güvercinim tatlı dillim şirin sözlüm Dünyaları değişmem sana melek yüzlüm Yanağı gamzelim menekşe gözlüm Herşey benimdir zaten sen benim olunca Gözünün tek yaşına dünyayı kurban ederim Seni canımdan aziz bilirim öylede severim Aşkın uğruna türlü türlü cefalar çekerim Ömrümsün murad alır yarim benim olunca |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|