01-10-2008, 20:00 | #1 |
Haşhaşli Börek
Hamur için malzemeler; 2 su bardağı ılık süt 1 paket yaş maya 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un İçi için malzemeler; 2 Su bardağı dövülmüş yağlı haşhaş 1/2 Çay bardağı sıvı yağ YAPILIŞI: Haşhaşın içine sıvıyağ eklenip karıştırılır.Eller sıvıyağa batırılıp hamurdan bezeler alınır.Mermerde elle açılır.Üzerine haşhaş sıvıyağ karışımı sürülür.Aşağıdaki fotoğraftaki gibi parçalara ayrılır.Bölünen parçalardan üç tanesi üst üste konur.İki ucundan kıvrılarak bükülür.Tepsiye konur.Aynı işlem hamurlar bitene kadar devam eder.Son olarak üzerine yumurta sarısı sürülür.Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir |
|
|
|
01-10-2008, 20:10 | #2 |
bak bunlar bizim evde sık yapılır güzelde olur..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|