Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?--Çipura
ÇİPURA
Sparus AurataGoldbrasseDorade Royal
Ege ve Akdeniz 'in bu namlı balığı Marmara'da seyrek bulunur. Ortalama 25 - 35 cm. boy ve 05 - 3 kg. ağırlıkta en çok 60 cm. ve 6 kg 'da olabilir. Etçil bir balıktır. Kuvvetli çenesiyle küçük kabukluları balıkları ve diğer hayvanları kolayca yer. Yaz devresinde sığlarda kışaylarında da 35 - 40 m. derinliklerde yaşar. İki yaş üstündekiler daha da derinlere iner. Üremeleri Ekim - Aralık aylarında olur. 100.000 - 150.000 yumurta döker. Eti çok lezzetlidir. Ayrıca üretim kültürüne uygunluğu nedeniyle ekonomik değeri çok yüksektir.
Pişirme Biçimi
Tava ızgara buğulama haşlama pilaki
Dönem
Her mevsimde bilhassa eylül ve ekim aylarında
|