11-02-2008, 19:37 | #1 |
Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?-AKYA
AKYA
Lichia amiaGabelsmakreleLiche n‚-b‚ Kuzu Çıplak Leka ve İskender Balığı olarak da anılır. Genelde 50 - 100 cm en çok 180 cm. ve 60 kg. ağırlıkta olabilir. Yumuşakçalar kabuklular ve küçük balıklarla beslenerek dipte kıyılara yakın küçük sürüler halinde dolaşır. Canavar balıklardandır çevresindeki balıkları yok edercesine yer. Geçmişte çok avlanılması nedeniyle neslinin tükenme tehlikesi vardır. Korunması gerekir. Pişirme Biçimi Izgara (fileto veya şiş) tava çorba yahni Dönem Yaz ortasından itibaren. Özellikle temmuz-eylül arası |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|