01-22-2009, 02:22 | #1 |
Halbur Hurması
MALZEMESİ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat (veya kabartma tozu) 1 çay kaşığı tuz Alabildiğince un (kulak memesinden çok az katıca bir hamur yapılacak) Kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ TARİF Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyin. Bir taraftan da azar azar ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru toplamaya ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden çok az sert olacak bir hamur elde ettiğinizde, ılık bir yerde en az 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve iyice özleşen hamurdan bir orta boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, sonra da mekik şekline getirin. Sonra bu mekik hamurlarını bir halbur ya da rendenin iri gözlerine koyup, tam orta kısmına üç parmağınızla bastırıp, dışkırmına rendenin ya da kalburun şeklini çıkarıp, elinizi kendinize doğru çekin. Geniş bir tavadaki çok kızgın olmayan yağda, orta ateşte kızartmaya koyun. Kızaran hurmaları sıcak veya ılık olarak servise sunun. |
|
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|