sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > İNTERNET KAFECİLER FORUM > Web - Webmaster > Site Tanıtımları
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi Forumları Okundu Kabul Et


Site Tanıtımları Sitelerinizi bu başlık altında tanıtabilirsiniz..

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 09-17-2011, 15:23   #1
Kullanıcı Adı
meralceylan51
Standart Günümüzde yemek ve Sofra Düzeni

İster 5 aşamalı lüks bir restoranda yemek tarifi alıyor veya yiyor olun ister bir dostunuz ile yerel bir lokantada yemek yiyor olun, görgü kuralları uymak herkesin yemekten keyif almasını sağlayacaktır. Bu görgü kurallarından hafif bir şekilde bahsetmek istiyorum. Yemek yerken ağzınızda bir şey var iken konuşmamalısınız. Bıçak ve çatalı doğru ellerde tutmalısınız. Yemek sırasında boş muhabbetten kaçınmalısınız. Mesela önemli bir yemek daveti verdiğimizde sofra düzenimiz hakkında konuşacağım.Masa düzeni çok önemlidir. Özellikle ev sahibinin rahat servis yapabilmesi açısından belirlenmiştir. Standartlara göre çorba kaşığı en dışarıda sağ tarafta bulunur, arkasında ise salata bıçağı en içte ise ana yemek bıçağı olmalıdır. Sol tarafta ise salata çatalı iç tarafta ise ana yemek çatalı olmalıdır. Tabaklara gelince en altta servis tabağı, sonrasında ana yemek tabağı ve en üstte ise çorba kâsesi şeklinde yerleştirmelisiniz. Yemek tarifi aldığınız masada bardaklar sağ tarafta bulunur. Bu bardaklarda şöyle sıralanır en dışta beyaz şarap kadehi, bir arkasında kırmızı şarap kadehi, iç tarafa ise su bardağı koyulmalıdır. Çiçek seçiminde ise en önemli şeylerden biriside sohbeti kesmeyecek boyutta olmasıdır. Bunların yanında sizin Masada oluşturmak istediklerinizin bir listesi bu liste standartlara dayanılarak alınmıştır. Peçete servis tabağının soluna konulmalıdırHardal veya diğer soslar yağ ile sirkeye yakınSalata tabağı servis tabağının sol ilerisineYağ veya sirke sofranın ortasına yakınEkmek tabağı ortayaMeyve tabağı ortayaTuzluk veya biberlik iki servis tabağı arasına Size bazı öneriler (görgü açısından) Bir kere çatal, bıçak ya da kaşığınızı kullandıktan sonra masaya bir daha asla dokunmaması gerekir.Kullanılmış çatal, bıçak ya da kaşık her zaman tabağın içinde tutulmalıdır.Peçete ya da çatal-bıçak konuşma sırasında sallanmaz (örneğin, konuşurken)Peçete ile ağzınızı silmeyin sadece dokundurarak kurulayın.Son olarak ise masa örtüsü seçerken yemek takımlarına göre sade veya normal boyutlarda bir masa örtüsü tercih etmelisiniz.Ayrıntılı bilgi için http://www.yasamvesaglik.com adresini ziyaret ediniz.
meralceylan51 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 02:41


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al