sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Türkiye ve Dünyadan Haberler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 03-09-2008, 11:41   #1
Kullanıcı Adı
Fırtına_
Arrow Gülen'e peygamber benzetmesi

Gülen'e peygamber benzetmesi
Gülen'e peygamber benzetmesi
09 Mart 2008 Pazar 00:06
The Economist Dergisi, haber yaptığı Fethullah Gülen için "peygamber" nitelemesini kullandı. Neden mi?

THE Economist Dergisi, "Dünya sahnesinde bir köylü çocuğu" başlığıyla haber yaptığı Fethullah Gülen için tırnak içinde "peygamber" nitelemesini kullandı.

Dergi, "Kendi ülkesinde şerefle ve biraz da şüpheyle karşılanan ’peygamber’" şeklindeki girişle başlayan yazı için, muhabirini Gülen’in memleketi olan Erzurum’un Korucuk köyüne gönderdi.

Türbanlı kadınlardan oluşan "Gülenist kardeşliğin" köyde kapı kapı dolaştığını ve harem-selamlık toplantılar düzenlediğini yazan dergi, kuzen Necdet Gülen’in "Allah’a şükür köyümüzün tamamı Müslüman ve ’habis’ internet burada yok" şeklindeki sözlerini aktardı. Yazıda, yeni bir camisi olan, ancak evleri kerpiçten yapılan 600 nüfuslu köy, "dindarlığın mükafatının hala beklendiği bir yer" olarak tanımlandı.

KADINLARA BASKI

"İstanbul’da Fethullah Gülen’e yakın gruplarda hem türbanlı, hem de türbansız kadınların birlikte görüldüğü" hatırlatılan yazıda, "Ancak Erzurum gibi yerlerde dindar kadınların başlarını örtme ve muhafazakar davranmaları yönündeki toplumsal baskı çok ezici" dendi.

KİLİT VARLIKLARI

"Gülenist" şebekenin Türkiye’deki "kilit varlıklarının" başında, bir üniversite, bir gazete ve çeşitli işletmelerin yanısıra, öğrenci yurtlarının geldiği belirtilen yazıda, "Barınacak yer bulmak için gelen gençlerin daha sonra harekete dahil olup oruç ve namaz rejimini izlemeye başlaması tanıdık bir görüntü" ifadesi kullanıldı.
Fırtına_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 03-09-2008, 12:29   #2
Kullanıcı Adı
silent_storm
Standart

müslüman adam oruçda tutar namazda kılar.Ya bunun nesi tuhaf anlamış değilim.Tamam daha fazlası aşırı ama bu kadarınıda bize tuhaf gibi göstermeye çalışanların akıllarının dibini görür gibiyim
silent_storm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 11:14


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı