Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye'de Eğitim Alanında Yaşanan Olumlu Gelişmelerin Devam Etmesi İçin İktidar Olarak Genel Bütçeden Milli Eğitim'e Aslan Payı Verildiğini Söyledi.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye'de eğitim alanında yaşanan olumlu gelişmelerin devam etmesi için iktidar olarak genel bütçeden Milli Eğitim'e aslan payı verildiğini söyledi.
'1. Harput Kitap ve Kültür Günleri' etkinliklerine katılmak üzere Elazığ'a gelen Devlet Bakanı Mehmet Aydın, eğitimin Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, refah ve huzuru için en önemli etken olduğunu belirterek, "Düne kadar okullarımızdaki sınıflarda 50-60 kişilik öğrenci topluluklarına öğretmenlerimiz ders anlatıyordu. Bu eğitim sisteminde öğretmenlerimizin verimli olması, öğrencilerimizin başarılı olması mümkün değildi. Biz AK Parti iktidarı olarak Milli Eğitim'de eğitimin kalite kazanması için genel bütçeden aslan payını buraya vermeye başladık. Bunun sonucunda altı yılda önemli bir mesafe katedildi. İzmir'deki okullarda sınıf mevcutları 35 kişiye kadar indirildi. Elazığ'da Vali'den aldığım bilgiye göre sınıf mevcutlarının ortalama 40 olduğunu öğrendim. Bu rakam Elazığ'ımız için iyi bir rakam. Tabii ki bizim arzumuz ve düşüncemiz sınıf ortalamalarının 30 kişi olması. Böylece hem öğretmen verdiği eğitimden arzuladığını alacak, hem de öğrencilerimiz daha iyi anlayacak ve geleceğe daha iyi hazırlık yapabilecektir" dedi.
KIZLAR MUTKALA OKULA GÖNDERİLMELİ Türkiye'de genellikle kız çocuklarının okula gönderilmemesi yönünde bir eğilimin bulunduğunu, ancak bu düşüncenin son derece yanlış olduğunu belirten Bakan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anne ve babaların şunu çok iyi bilmesi gerekir. Kızlarımızın erkek çocuklardan daha çok eğitime ihtiyacı var. Çünkü kızlarımız yarının anne adaylarıdır. Bu nedenle kızlarımızın eğitimli ve kültürlü olması, yarınlarda yetiştirecekleri çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeleri için eğitimli ve kültürlü olmaları gerekir. Biz iktidar olarak bu konuda bir kampanya başlattık. Başlatılan kampanyada önemli mesafe alındı. Ancak tabii ki bu konuda herkesin duyarlı olması ve üzerine düşeni yapması gerekir."
KAYNAK:
http://www.haberler.com/genel-butced...kanligi-haberi