06-10-2008, 15:57 | #1 |
Ezogelin Çorbası
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 10 su bardağı su veya et suyu 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 yemek kaşığı pirinç 4 yemek kaşığı bulgur 2 yemek kaşığı tel şehriye 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. Pirinçler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salçayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın. |
|
|
|
06-10-2008, 16:10 | #2 |
Eline Saglık Tşkler...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|