06-10-2008, 15:52 | #1 |
Erzincan Çorbası
Malzemeler
250 gr. kıyma (yağsız) 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 bardak erişte 1 bardak dövmelik buğday 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber Karabiber Tuz Yemeğin Tarifi Akşamdan buğdayı ılık suda ıslatın. Buğdayı iyice yıkayıp üstünü kapatacak kadar su koyun. 25 dakika kaynatıp bekletin. Kıymaya karabiber, tuz ekleyip, iyice yoğurun. Nohuttan daha büyük köfteler yapın. 1 kaşık tereyağını eritip, köfteleri içine atın ve tencereyi sallayarak pişirin. Kalan yağa salça ilave edip, karıştırın. 8 bardak su katıp, dövmeleri içine atın, pişirin. İçine 1 bardak erişte ve köfteleri atıp çorbaya tuz ilave edin. Köfte ve erişteleri 15 dakika süreyle kaynatın. Üstüne tereyağında kızdırılmış pul biber döküp karıştırın. Kıyılmış maydanozla süsledikten sonra servis yapın. |
|
|
|
06-10-2008, 16:09 | #2 |
Eline Saglık Tşkler...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|