sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler > Hastalıklar ve Tedavileri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi Forumları Okundu Kabul Et


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 11-03-2009, 15:13   #1
Kullanıcı Adı
kont
Post '' Domuz gribi aşısının hayati riski yok ''

Prof. Dr. Büke: Domuz gribi aşısının hayati riski yok



Prof. Dr. Çağrı Büke, domuz gribi aşısının hayati risk taşımadığını vurguladı.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Büke, yaptığı yazılı açıklamada, tartışmalarda ön plana çıkan aşının içinde bulunan `adjuvan ve tiomersal (civa)` maddelerine açıklık getirdi.
Başka aşılarda bulunabildiği gibi domuz gribi aşılarında, Avrupa`da onay alan dört aşıdan üçüne, `adjuvan` denilen etkinlik artırıcı madde eklendiğini ifade eden Prof. Dr. Büke, `Bu sayede az miktar antijenle yeterli ve uzun süreli etkinlik, yani antikor oluşumu elde edilebilmektedir. Bu tür adjuvanları içeren grip aşılarından 40 milyon dozun uygulandığı 20 bin kişi aşı sonrasında izlenmiş, ciddi ve olumsuz bir durum saptanmamıştır.` dedi.
Adjuvan içeren aşıların uygulandığı kişilerde ilk üç günde, aşının yapıldığı yerde ağrı, yanma, kızarıklık, lokal ateş yüksekliği, karın ağrısı, kas ağrısı gibi sistemik belirtilerin ortaya çıkabileceğini vurgulayan Büke, `Bu yakınmalar, birkaç günde düzelmektedir. Yine alüminyum fosfat içeren adjuvanlı aşılar, 50-60 yıldır mevsimsel grip aşılarında kullanılmaktadır.` açıklamasını yaptı.
Domuz gribi aşılarında bulunan diğer bir maddenin de çeşitli mikroorganizmaların üremesini engelleyen ve steril kalmasını sağlayan `tiomersal` olduğunu aktaran Büke, `Bu madde, halk arasında civa olarak bilinmektedir. Aşının içinde bulunan, etil formudur. Zararlı etki ise daha çok metil formuyla oluşmaktadır. Bu da başta kabuklu deniz ürünleri olmak üzere bazı besinlerle alınabilmektedir. Her bir doz aşının içinde bulunan miktar, haftalık tolere edilebilir miktarların 2 ile 20 kat altındadır.` ifadesini kullandı.
Domuz gribi aşısının, hem Dünya Sağlık Örgütü hem de Avrupa Birliği ve ABD sağlık otoritereleri tarafından risk grubundakilere önerildiğini hatırlatan Çağrı Büke, şunları kaydetti: `İnaktive aşıyla aşılanması önerilen gruplar, sırasıyla sağlık personeli, gebeler, altı aydan itibaren altta herhangi bir kronik akciğer, kronik kalp, şeker, diğer kronik karaciğer ve böbrek, bağışıklık sistemi baskılayıcı hastalıklar ya da bağışıklık sistemini baskılayan tedavi (kanser ilaçları, kortikosteroid, radyoterapi) alan olgularla altta yatan herhangi bir hastalığı olmayan 15 yaşa kadar çocuklar ve yine sağlıklı 15 yaş ve üzerindeki olgulardır. Bunlardan 9 yaşa kadar kişiler ve bağışık yetmezliği olanlarda aşının, bir ay arayla iki doz yapılması gerekmektedir.`
kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 01:09


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al