![]() |
![]() |
#1 |
![]() ANNEM Küçücükken başucumda Bana ninni söylerdin Sabahları uyanınca Beni okşar severdin Benim annem güzel annem Beni al kollarına Kucağında uyut beni Ninniler söyle yine Bugün hala kulağımda Çınlıyor tatlı sesin Benim annem kalbimin sen En güzel yerindesin Benim annem güzel annem Beni al kollarına Kucağında uyut beni Ninniler söyle yine ASLANCIK Bir küçücük aslancık Bir küçücük aslancık varmış Bir küçücük aslancık varmış Kırlarda koko koşar oynarmış Kırlarda koko koşar oynarmış Annesi onu çok severmiş Babası onu çok severmiş Sen benim ca ca canımsın dermiş Sen benim caca canımsın dermiş Aslan baba harpte vurulmuş Aslan baba harpte vurulmuş Küçük aslan köyden kovulmuş Küçük aslan köyden kovulmuş BAHAR ŞARKISI Kuşları dinle bak ne güzel,ne güzel ötüyor kırlarda, Çiçek çiçek dolaşır kelebek,bal yükü var arılarda. Leyleği gördüm dün havada,süzüle süzüle uçuyordu, Sevinç içindeydi kuzular,hepsi kırda koşuyordu. Ormanı kaplar kır çiçeği,ovalar yeşile bürünürler, Papatyalar doğanın süsüdür,bembeyazca görünürler BİR DÜNYA BIRAKIN BİZ ÇOCUKLARA Bir vatan bırakın biz çocuklara Islanmış olmasın göz yaşlarıyla Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar Bir bahçe bırakın biz çocuklara Göklerde yer açın uçurtmalara Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar Bir barış bırakın biz çocuklara Uzansın şarkımız güneşe ve aya Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar Bir dünya bırakın biz çocuklara Yazalım üstüne “SEVGİLİ DÜNYA” Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar ELBİSELERİM Hep yeşildir elbiselerim Ben bu rengi pek çok severim İlkbaharı cicim çok sevdiğim için Hep yeşildir giyindiklerim Hep sarıdır elbiselerim Ben bu rengi pek çok severim Sonbaharı cicim çok sevdiğim için Hep sarıdır giyindiklerim Hep mavidir elbiselerim Ben bu rengi pek çok severim Gökyüzünü cicim çok sevdiğim için Hep mavidir giyindiklerim Hep beyazdır elbiselerim Ben bu rengi pek çok severim Papatyayı cicim çok sevdiğim için Hep beyazdır giyindiklerim Hep pembedir elbiselerim Ben bu rengi pek çok severim Ben şafağı cicim çok sevdiğim için Hep pembedir giyindiklerim Hep morludur elbiselerim Ben bu rengi pek çok severim Mor dağları cicim çok sevdiğim için Hep morludur giyindiklerim Hep kırmızı elbiselerim Ben bu rengi pek çok severim Al bayrağı cicim çok sevdiğim için Hep kırmızı giyindiklerim HAYVANLAR Köpeğim hav hav hav hav der Köpeğim benden et ister Hadi gel hadi gel cici köpeğim Hadi gel sana ben et vereyim Kedicim mırnav mırnav der Kedicim benden süt ister Hadi gel hadi gel cici kedicim Hadi gel sana ben süt vereyim Eşeğim ai ai der Eşeğim benden ot ister Hadi gel hadi gel cici eşeğim Hadi gel sana ben ot vereyim Tavuğum gıt gıt gıdak der Tavuğum benden yem ister Hadi gel hadi gel cici tavuğum Hadi gel sana ben yem vereyim İNATÇI KEÇİLER Bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay Hep huysuzluk inatçılık bu keçilerin suçu Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay Büyük keçi demiş : -Yol ver önce ben geçeceğim Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay Küçük keçi demiş: -Verirsem öleceğim. Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay Tam köprünün ortasında iki keçi toslaşmış Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay İkisi de suya düşmüş bunu görenler şaşmış Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay Keçilerin inatçısı suya düşer boğulur Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay İnsanların inatçısı kimbilir ki ne olur? Ha ha hay ha ha hay ha ha ha ha hay KARGA İLE TİLKİ Bir gün bir hırsız karga.Ha ha ha ha hay. Bir parça peynir çalmış. Ha ha ha ha hay. Konmuş bir dalda kalmış. Ha ha ha ha hay. Etrafı seyre dalmış. Ha ha ha ha hay. Ordan geçen bir tilki. Ha ha ha ha hay. Şen sesinle öt demiş. Ha ha ha ha hay. Aptal karga gak demiş. Ha ha ha ha hay. Peyniri tilki yemiş. Ha ha ha ha hay. KÜÇÜK KARDEŞ Minicik minicik bir can.Gözleri mercan. Minicik minicik bir can.Ben sana hayran. Küçük kardeş, küçük kardeş.Can, can, can. Minik kardeş, minik kardeş.Can, can, can. Konuşmayı bilmezsin.Yürümeyi bilmezsin. Minik bana gel desem.Gelmeyi bilmezsin. Küçük kardeş, küçük kardeş.Can, can, can. Ufacık tefecik başlı.Gözleri yaşlı. Karacık kuracık tenli.Yay gibi kaşlı. Yoruldun mu? Acıktın mı? Neden sustun? Darıldın mı? Gücendin mi?Neden küstün? Küçük kardeş, küçük kardeş.Can, can, can. Minik kardeş, minik kardeş.Can, can, can KÜÇÜK KURBAĞA Küçük kurbağa, küçük kurbağa, kulağın nerede ? Kulağım yok kulağım yok yüzerim derede Ku vak vak vak ku vak vak vak kuvak kuvak kuvak(2) Küçük kurbağa, küçük kurbağa, kuyruğun nerede ? Kuyruğum yok kuyruğum yok yüzerim derede Ku vak vak vak ku vak vak vak kuvak kuvak kuvak(2) Küçük kurbağa, küçük kurbağa, yelkenin nerede ? Yelkenim yok yelkenim yok yüzerim derede Ku vak vak vak ku vak vak vak kuvak kuvak kuvak(2) Küçük kurbağa, küçük kurbağa, gözlerin nerede ? Gözlerim yok gözlerim yok yüzerim derede Ku vak vak vak ku vak vak vak kuvak kuvak kuvak(2) MEVSİMLER Bir yılda tam dört mevsim var Hepside ayrı isim Gel birlikte sayalım Takalım birer isim İlkbahar, yaz, sonbahar Kış gelince kar yağar Haydi haydi evine Her tarafta soğuk var PAZARA GİDELİM Pazara gidelim bir tavuk alalım Pazara gidip bir tavuk alıp napalım Gıt gıt gıdak gıt gıt gıdak diyelim Hapur hupur hapur hupur yiyelim. Pazara gidelim bir kedi alalım Pazara gidip bir kedi alıp napalım Miyav miyav miyav miyav diyelim Hapur hupur hapur hupur yemeyelim. Pazara gidelim bir köpek alalım Pazara gidip bir köpek alıp napalim Hav hav hav hav hav hav diyelim Hapur hupur hapur hupur yemeyelim Pazara gidelim bir ördek alalım Pazara gidip bir ördek alıp napalım Vak vak vak vak vak vak diyelim Hapur hupur hapur hupur yiyelim. VÜCUDUMUZ İki elim iki kolum Bacaklarım var Her insanda bir burun Bir de ağız var Sen hiç gördün mü? Üç kulaklı bir adam. Ha ha ha ha ha Olur mu hiç üç kulak? Dön de aynaya bak. İki gözüm iki kaşım Kirpiklerim var İnci gibi dişlerim Bir de çenem var Sen hiç gördün mü? Üç dudaklı bir adam. Ha ha ha ha ha Olur mu hiç üç dudak? Dön de aynaya bak. 23 NİSAN MARŞI 23 Nisan kutlu olsun Sevinin çocuklar Övünün büyükler 23 Nisan mutlu olsun Çok büyük bayram bu bayram Herkese kutlu olsun Çok büyük bayram bu bayram Herkese mutlu olsun. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|