sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 09-01-2008, 12:57   #1
Kullanıcı Adı
milas
şok Bu gaspa son verilsin

Bu gaspa son verilsin
Vatan gazetesinin son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve İmar Komisyonu üyelerini hedef alan haberlerinin perde arkasından rant kaygısı çıktı.



Gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun devlet arazisine kaçak inşaat ettiği Kemer Koleji'ni meşrulaştıracak, aynı zamanda arazinin değerini 30 kat artıracak plan değişikliğinin, 2 aydır Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nda olduğu, haberlerin de komisyon üyelerini istedikleri yönde karar çıkartmak üzere etkilemeye yönelik yayınlandığı ortaya çıktı.

ARAZİYİ ANASOL-M DöNEMİNDE KAPTI
Kemerburgaz yolu üzerindeki Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Koleji, DSP'li Nami çağan'ın Maliye Bakanlığı döneminde Hazine'den tahsis edilen İskoza Mevkii 47/1 pafta, 3106 parseldeki 144 dönümlük arazi üzerinde 1999'da inşa edildi. Devasa arazi, Zafer Mutlu'nun da mütevelli heyetinde olduğu ve kızının adını taşıyan vakfa sudan ucuza mal oldu: 31 bin YTL.
Eyüp Belediyesi'nin, yapılmak istenen kaçak projeye karşı çıkması üzerine Zafer Mutlu Anasol-M Hükümeti ile olan ilişkilerini kullanarak tarla statüsündeki araziyi ANAP'lı olan Göktürk Belde Belediyesi üzerine geçirdi. Arazinin Göktürk sınırlarına geçmesi, belediye başkanının da ANAP'lı olması sebebiyle işlerin kolaylaşması sağlanacaktı. Fakat Eyüp Belediyesi, Eyüp 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı ve araziyi mahkeme kararıyla yeniden kendine tahsis ettirdi. Belediye, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nden alınan kararla da 2000 yılında arazinin Maliye Bakanlığı'ndan vakfa tahsisini iptal ettirdi. Danıştay da bu iptal kararını onayladı, ancak batık Etibank'ın eski yönetim kurulu üyesi ve ortağı Zafer Mutlu, yine de araziden çıkmadı. Arazi şu an Eyüp Belediyesi üzerine tapulu. Tapuda da tarla olarak gözüküyor. Vakıf ve üzerindeki tesisler tamamen kaçak.

YIKIM KARARI VAR
Arazinin bir bölümü üzerinde İSKİ havzası olmasına rağmen kaçak inşaat çalışması sonucu kolej kuran ve hemen yanı başında Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nı işleten Zafer Mutlu, Eyüp Belediyesi'nin, 4200 metrekare alan üzerindeki binası hakkında yıkım kararı çıkarmasına rağmen işgali sürdürüyor. Araya hatırlı isimleri sokup yıkımı sürekli engelleyen Zafer Mutlu, adaletin tecelli etmesinden çekiniyor. Zafer Mutlu'nun kaçak okulunu kimin koruduğu ve okulun neden yıkılmadığı bilinmezken, İSKİ Alibeyköy İçme Suyu Koruma Havzası'nda bulunan yapılar İstanbulluların içtiği suyu kirletiyor. Su havzalarındaki kaçak yapılara karşı hassasiyeti ile bilinen İSKİ'nin buraya seyirci kalması şaşırtıcı bulunuyor.

ZAFER MUTLU'YU TELAŞLANDIRAN GELİŞME
Vakıf, geçtiğimiz günlerde yasadışı bir şekilde işgal ettiği arazideki rantı katlayacak bir girişimde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin Kemerburgaz bölgesinde yaptığı plan çalışmaları kapsamında arazinin ticaret ve hizmet alanı olarak düzenlenmesi teklifinde bulunuldu.
Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nun gündeminde olan başvuru kabul edilirse hem vakfın okulu meşrulaşacak, hem de arazi ticaret ve hizmet alanı olacağı için değeri 30 kat artacak.

“PLANDAN çIKARILSIN” DENİLDİ, TELAŞ BAŞLADI
Geçtiğimiz ay yaşanan ilginç bir gelişme ise Zafer Mutlu'yu fazlasıyla rahatsız etti.
Bir belediye meclis üyesi, Zeynep Mutlu Vakfı'nın işgal ettiği arazinin plan değişikliği çalışmaları kapsamından çıkarılması, mevcut halini koruması yönünde teklif verdi. Bu teklif de İmar Komisyonu'nun gündeminde... İşlerin sarpa sardığını anlayan Zafer Mutlu, son bir ümitle Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri aleyhinde yönetim kurulu başkanı olduğu Vatan gazetesini kullanarak manşetlerden haberler yaptırmaya başladı. Vatan'ın hedefinde özellikle İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ve komisyon üyeleri var. Manşetten köşe yazılarına kadar, komisyon üyelerini hedef alan yayınlar yapılıyor. Vatan'ın telaşının 2 aydır İmar Komisyonu'nda bekleyen Zeynep Mutlu Vakfı'nın başvurularının olduğu belirtiliyor. Başvuru komisyonca uygun bulunur, belediye meclisinden de geçerse 144 dönümlük arazi villalar, alışveriş merkezleri, ticaret alanları, özel hastaneler ve özel okullar ile donatılacak. Mutlu'nun Maliye'den 31 bin YTL'ye tahsis ettirdiği arazinin değeri bir anda 3 milyar dolara fırlayacak. Bilindiği gibi; Hilton'u satın alan Aydın Doğan da Büyükşehir Belediyesi'ne benzer bir girişimde bulunmuştu. Hilton arazisi üzerinde rezidans ve iş merkezleri kurmak için belediyeden onay almak isteyen Aydın Doğan, kendi gazetelerinde belediye yöneticileri hakkında haberler yayınlatmıştı. Belediye'nin olumsuz cevap vermesinin ardından Anıtlar Kurulu da araziyi tarihi eser olarak tescilleyince Aydın Doğan'ın planı suya düşmüştü.


HAKAN GüNEŞ

http://habervaktim.com/haber/32093/b..._verilsin.html
milas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 23:29


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı